Антигуа і Барбуда – нова безвізова країна для України

1476 0

Ми у соцмережах:

Антигуа і Барбуда – нова безвізова країна для України

Для українців, яким Чорне море вже набридло, 2018 приніс гарні новини. Тепер мешканці нашої держави можуть перетинати без візи кордон з Антигуа і Барбуда. Нещодавно країни підписали взаємну угоду про скасування візового режиму. З політичного погляду угода подарувала не лише можливість подорожей без візи, а й підтримку країн на засіданнях ООН.

Підписання угоди відбулося 5 лютого 2018 року у Вашингтонському посольстві України. Від імені нашої держави документ підписав Валерій Чалий, український посол у Сполучених Штатах Америки. Повна назва взаємної угоди про скасування візового режиму – “Угода про скасування візових вимог”.

За словами українського посла, нинішній стан України лише виграє від додаткової підтримки в ООН від держави-союзниці. Представники влади Антигуа і Барбуда висловили підтримку прав та громадянських свобод мешканців Криму. Більше того, тричі під час прийняття відповідних резолюцій Організації Об’єднаних Націй Антигуа і Барбуда приймали позицію української сторони. За словами посла, безвізова угода – лише початок стабільного і постійного політичного співробітництва двох далеких географічно держав зі схожими політичними переконаннями.

Окрім суто туристичних переваг угоди, варто відзначити торговельні аспекти. Під прапором Антигуа і Барбуда у море та океан виходять сотні чи тисячі торговельних кораблів. Тісна взаємодія допоможе при необхідності Міністерству закордонних справ України звертатися за допомогою та політичною підтримкою у разі піратських захватів суден у відкритому морі. За словами посла, не один раз прямий контакт та допомога від дружніх країн допомагали врятувати українських моряків.

Під час підписання Угоди усно обговорювали додаткові аспекти можливого міжнародного співробітництва. Посли домовлялись про можливість студентської взаємодії – обміну учнями. Це допоможе не лише побачити прекрасну природу держави Карибського архіпелагу, але й обмінятися культурними надбаннями та особливостями менталітету.

Очевидна перевага підписання Угоди – збільшення потоку туристів, на думку посла, не буде настільки сильно відчутною. Так, мандрівники зможуть трохи зекономити на оформленні необхідних документів, але географічна віддаленість і проблеми з авіаційним сполученням можуть стати перешкодами для збільшення пасажиропотоку між державами.

Віктор Чалий стверджує, що насамперед зацікавитись підписаною Угодою варто українському бізнесу, а саме – інвесторам. Антигуа і Барбуда вважається однією з найбільш привабливих з погляду оподаткування середнього та великого бізнесу. Країна відкриває можливості для розвитку курортного бізнесу, судноплавства і торгівлі. Можна не просто відкривати власний бізнес, а інвестувати у державу, яка наразі дуже стрімко розвивається і пропонує міжнародним інвесторам пільгові умови для грошових вливань та державні гарантії захисту вкладення коштів. Тож, на думку українського посла, навіть незважаючи на географічну віддаленість держав, можна говорити про нові можливості для розвитку бізнесу, культурного обміну і туризму після підписання безвізової угоди.

Що отримують від угоди прості українці? Перш за все, можливість спокійно подорожувати в державу Карибських островів. Це одне з найбільш мальовничих місць на планеті. Безвізовий режим з Антигуа і Барбуда дозволить українцям простіше і дешевше подорожувати у віддалену частину Землі. Варто зазначити, що на різних островах Карибського архіпелагу різняться вимоги для в’їзду. Незважаючи на географічну близькість, самі острови складаються з різних держав. Тому якщо ви плануєте відвідати одразу декілька островів, то подумайте заздалегідь про оформлення усіх необхідних документів.

Окрім Карибських островів, за одну подорож можна відвідати і сусідні країни. Туристи часто охоплюють однією мандрівкою Кубу. Держава обов’язково вразить застиглою атмосферою п’ятдесятих. Також недалеко від Антигуа і Барбуда знаходиться Ямайка – справжня Мекка для шанувальників Боба Марлі. Можна зайнятися дайвінгом, пошукати чорні корали та пожити у розкішних готелях Багамських островів. На них, до речі, щорічно проводиться PokerStars Caribbean Adventure – серія покеру, яка виглядає ще яскравіше в оточенні розкішної природи та гламурних закладів Багамських островів.

Але і на самих Карибських островах є на що подивитися. Природа країни захоплює з першого погляду – різноманітні бухти, захищені від вітрів кораловими рифами. Білосніжний пісок на пляжі контрастує із зеленими гірськими вершинами. Яскрава картинка Антигуа і Барбуди обов’язково залишиться у пам’яті надовго.

На самій лише Антигуа цілих 365 пляжів! Кожен з них знаходиться у відносній близькості від готелів, нічних клубів, казино та інших розважальних комплексів. Характерна особливість відпочинку на Карибських островах – гармонійне поєднання чистої природи з усіма благами цивілізації, які так полюбляють туристи з усього світу.

На Барбуда більше диких пляжів та справжніх оазисів чистої природи. На острові туристи завжди відвідують повністю кораловий пляж, який настільки довгий, що візуально здається, ніби він зникає на горизонті і не має кінця. Більша частина острова не освоєна цивілізацією, тому обов’язково припаде до душі туристам, які втомилися від чистих, але однакових готелів. Також до території Антигуа і Барбуда відносяться декілька невеликих островів. Деякі з них за площею не перевищують один квадратний кілометр і виконують роль розважального комплексу для туристів.

Усі перелічені вище переваги – це наслідки підписання Угоди про скасування візового режиму. Українцям лишається сподіватись, що українське Міністерство закордонних справ не зупиниться лише на одному союзнику з переліку курортних держав. За словами представників МЗС, планується підписати ще декілька схожих документів із державами-членами ООН.

@

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також