Банки на спину — проти застуди?

425 0

Ми у соцмережах:

Банки на спину — проти застуди?

У сучасному світі все ще багато людей користуються порадами з народної медицини — прикладають до ран подорожник, закапують соки рослин в ніс, користуються гірчичниками й банками.... Хоч деякі з них небезпечні.

Застуду не вилікують, а опіки можуть бути

Вакуумні банки на спині — метод народної медицини, який активно застосовувався у 90-х роках мнулого століття. Розігріта банка на спині утворює вакуум, призводить до різкого припливу крові, розриву капілярів і дрібних судин — це нібито має покращити імунітет. Зазвичай «банки» використовують під час застудних захворювань та м’язовому болю, але позитивний ефект від них настільки незначний, що науковці не змогли довести ефективність методу. Сучасна медицина навіть застерігає від подібних процедур, адже це може спричиняти подразнення та опіки шкіри.

Ноги — в тазик з гірчицею

Небезпечні й гірчичники — можуть бути опіки шкіри, алергія на місці накладення. Такий же ефект має й парення ніг в тазику з гірчицею. При відсутності температури можна її тільки збільшити, потовиділення не має сенсу, а занадто гаряча вода призведе до опіків. Сама гірчиця є найсильнішим алергеном, тому не виключене подразнення шкіри.

Можна й нюх втратити

Цибуля, морква, алое — рослини з фітонцидами, кислотами і органічними сполуками з високою біологічною активністю. При закапуванні в ніс здатні на подразнюючу дію. Запалена слизова отримує додаткові набряки, печіння, опіки. Риніт може стати наслідком застосування цього методу.

Краще прохолодний компрес

Спирт, вода, оцет та інші засоби, які йдуть в хід для розтирання при високій температурі, не принесуть користі. Лихоманка є нормальною захисною реакцією організму, щоб придушити інфекцію. При розтиранні температура знижується, але швидко піднімається знову. Спирт подразнює дихальні шляхи, оцет призводить до опіків шкіри і дихальних шляхів отруйними парами. Для охолодження тіла краще робити обтирання водою близько 30 градусів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також