Базар у Рівному чи Шакирзян?

8092 0

Ми у соцмережах:

Базар у Рівному чи Шакирзян?

Чергова спроба міської влади Рівного очистити від торгівлі проїжджу частину вулиці Шевченка прогнозовано зустріла опір торговців. На знак протесту їхні представники прийшли до міської ради, аби висловити свій протест і захистити «робочі місця». Нагадаємо, що очистити вулицю Шевченка свого часу намагалися всі без винятку міські голови. Спочатку це не зміг зробити Володимир Мороз, потім це не вдалося Віктору Чайці, безсилими проти торговців виявилися Володимир Хомко та Олександр Третяк. Нині містом «тимчасово» керує Віктор Шакирзян. Чи вдасться йому подолати опір торговців жіночими трусами та контрабандною вермішеллю? Чекати залишилось недовго — незабаром на вулиці Шевченка мають відкрити супермаркет в оновленому Будинку побуту. До цього вулиця має бути очищена від саморобних кіосків. Або не очищена…

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Богдан Коток, представник торговців з вулиці Шевченка:

— Нам сказали, щоб з 1 червня ми тут не стояли. І це при тому, що маємо офіційний дозвіл торгувати до закінчення воєнного стану! Кажуть нам те саме, що й раніше: що ми створюємо «хаос», що там потрібна парковка і вільний доїзд спецслужб. Та хіба ми заважаємо? Що пропонували ми: згодні посунутися, замість двох рядів залишити тільки один і торгувати на ньому. А замість першого ряду можна окультурити територію, зробити парковку чи заїзд до критого ринку — чого вони там хочуть.

Але нам пропонують геть інше, на що категорично погодитися не можемо. Зокрема, щоб ми перейшли торгувати з вулиці Шевченка на сусідню вулицю Базарну: якщо там поставити 8 кіосків, де в кожному буде по 6 людей, то при цьому розмір торгового місця буде всього 90 см завширшки. Але ж на Базарній і так уже торгує 60 людей, а нас на Шевченка робочих місць аж 128! Неважко порахувати, що в ті кіоски влізе всього 48 людей, а решті куди іти? І куди подінуться існуючі торговці з Базарної? Тобто де ж розмістяться усі 200 продавців? По-друге, люди не розуміють, чим ми зможемо торгувати на таких крихітних місцях, хіба що насінням. Але продавати продукти нам не дозволять, можна лише інші групи товарів — мабуть, щоб конкуренції супермаркету не скласти. А як торгувати побутовою хімією чи текстилем на такій малій площі, не уявляємо… По-третє, поряд житлові будинки — чи сподобається мешканцям таке нововведення? При цьому хочуть, щоб ми ще й добровільно попросилися на вулицю Базарну. Між іншим, у багатьох, хто торгує на ярмарку, чоловіки на війні, а торгівля — єдина робота, яку мають, аби прогодувати свої сім’ї. На такі умови погодитися не можемо, тому й прийшли на мітинг під міську раду і готові приходити й надалі, ще й під обласну раду — доки нас не почують. Чомусь раніше, до реконструкції Будинку побуту (коли він ще був міським, а не приватним), таких проблем чути не було. Чотири роки тому нас і так посунули, куди ще більше?

Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— Перш за все мова йде про безпеку рівнян. Про тих, які здійснюють торгівлю на ринку, а також тих, які приходять купувати товари. Якщо кожен буде робити у місті що хоче, тоді це буде безлад. А так, ми ставимо усіх людей в рівні умови та надаємо їм можливість працювати далі. Ринок запропонував демонтувати ярмарок на вулиці Шевченка і впорядкувати його так, щоб зробити проїжджою цю вулицю, забезпечити можливість доїзду спецтехніки. Весь благоустрій проводять за позабюджетні кошти. Коли всі люди будуть в однакових умовах, сплачуватимуть податки та найматимуть людей — це буде найкращий варіант.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Ми розберемося з цією ситуацією. Ніхто нікого не виганяє. Єдине, треба подбати про безпекову складову. Буде керівник ринку, він скаже, скільки в нього є робочих місць. Обіцяє, що забезпечить усіх, без винятку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також