До 40 км/год, і не більше! Як у Рівному хочуть обмежити їзду на електросамокатах

739 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Пошкоджені зуби, садна і скандал — так закінчилася прогулянка у парку Молоді для 8-річної дівчинки, яка була там з батьками і потрапила у незвичне «ДТП». В якийсь момент вона на звичайному самокаті зіштовхнулася з 23-річним юнаком на електросамокаті, який також катався Лебединкою. Молодик стверджує, що дівчинка різко звернула в його бік і вони зіткнулися, а її батько після того надавав йому стусанів — тож це він потерпілий і тому звернувся до поліції через побиття. Протилежна ж сторона доводить, що це юнак врізався у дитину, через що та впала.

Ця історія розбурхала серед рівнян стару дискусію про те, як регулювати катання на електросамокатах у пішохідній зоні — особливо на Лебединці. Адже «п’ятачок» навпроти обласної бібліотеки давно перетворився на автодром, де діти й дорослі катаються на велосипедах, самокатах, сігвеях і електромашинках. На алеях також вистачає любителів прокататися з вітерцем.

Мешканка міста Лариса Бєлова навіть написала чиновникам петицію, де вимагає взагалі заборонити у місті пересування на електросамокатах — щоб було, як у Парижі:

Електросамокати потужні, їдуть на них люди вагою під 80 кг. Підлітки ганяють зграями безладно, безтямно, очевидно, тішаться переляком перехожих, ледве не збиваючи людей, діток, літніх. Хоча чому ж, збивають, дітей калічать, калічаться самі.

У Парижі, до відома, вже кілька років судом заборонено електросамокати після смертельних випадків. То не варто нам чекати трагедій та заборонити електросамокати у місті. Закликаю притомних громадян Рівного підписатися на петицію з тим, щоб повернути пішоходам тротуари й безпеку пересування ними.

Варто додати, що нещодавно мешканці двох ОСББ просили міську владу облаштувати уздовж алеї у парку Молоді «лежачих поліцейських». Однак посадовці їм відмовили — не бачать у цьому сенсу, бо парк і так є пішохідною зоною, зате з дитячими візочками та людям з інвалідністю це додало би зайвих проблем.

Втім, чиновники призадумалися, як навести лад хоча б з прокатом електросамокатів. А там — і до приватного транспорту дійде.

Микола Дядюсь, заступник міського голови Рівного так прокоментував цю ідею Суспільному:

— Управління розробило схеми обмежень руху самокатів — щоправда, саме для прокатних. Враховуючи той інцидент, який стався в парку на Лебединці, будемо застосовувати ці правила і до приватних транспортних засобів. Такі обмеження руху для прокатних самокатів планується впровадити впродовж місяця. Також із їхніми власниками підпишемо меморандум, який передбачатиме обмеження швидкості для користувачів 20–40 кілометрів за годину.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також