Бурхлива сесія міськради у Костополі: усі пройшли через «рамку» та металошукач, а Дідуху зламали стіл

3960 0

Ми у соцмережах:

Бурхлива сесія міськради у Костополі: усі пройшли через «рамку» та металошукач, а Дідуху зламали стіл

Перша в цьому році сесія Костопільської міської ради була велелюдною та бурхливою. Задля безпеки присутніх усі, хто заходив до будівлі міськради, пройшли через «рамку» та металошукач. До таких заходів поліція вдалася після того, як на подвір’ї в.о.міського голови Костополя Давида Дідуха вибухнула граната.

Людей з небезпечними предметами не виявили. Та все ж біля сесійної зали було чимало поліцейських та представників поліції діалогу. Останні мають зупиняти агресивних громадян словом, а не силою.

Поліцейські прийшли недарма: громадянина Олександра Вірчика довелося силоміць відтягувати з сесійної зали після того, як він зламав стіл головуючого в.о.міського голови Давида Дідуха. У цей момент йшлося про скандальний концерт на колишньому меморіалі слави навпроти «Кристалу». Кілька років тому Вірчик розписував балончиком старий меморіал, біля якого ховали колись працівників НКВС, вимагаючи негайно його оновити. А кілька днів тому звинуватив музикантів у нарузі над могилами, яких там уже нема, повідомляє Костопільщина 21 століття.

Мовчан замість Ліснічука 

Депутат міської ради Андрій Ліснічук з фракції «За майбутнє» (на фото) подав до ТВК заяву про складання депутатських повноважень.

Замість нього місце депутата у фракції посіла Руслана Мовчан, заступник головного лікаря Костопільської лікарні.

До слова, поки що усі заступники головлікаря – Руслана Мовчан, Тетяна Пастернак та Юрій Борейчук - виконують свої обов’язки. Після затвердження нового статуту лікарні штат зміниться - уводяться посади медичного директора та директорів за напрямками роботи. Хто саме їх посяде – поки невідомо.

Розподілили додаткові мільйони 

Через сварки та звинувачення керівники фракцій НРУ Андрій Ткачук та «Батьківщина» Сергій Ткачук вимагали врахування їхніх зауважень. Ішлося про розподіл суми перевиконання бюджету у 4,7 млн грн, голосування мало усі шанси бути зірваним. Але вдалося домовитися, голосування відбулося.

Що буде зі стоматполіклінікою? 
На наступному пленарному засіданні сесія має затвердити передавальний акт майна стоматполіклініки. Приміщення та майно перейдуть у розпорядження Костопільської лікарні. Після ліквідації поліклініки як юридичної особи вона стала підрозділом БЛІЛ. Зараз працює два стоматологічні крісла, які надають лише невідкладну допомогу. У новий статут лікарні буде додано надання стоматологічних послуг, і через деякий час у тому ж приміщенні стоматполіклініки має запрацювати ще кілька крісел лікарів-стоматологів. Але площа цього відділення буде зменшена – частину приміщення збираються передати під дитячий інклюзивно-ресурсний центр (зараз їх у місті є два).
Дитяче стоматологічне відділення колишньої поліклініки планують передати центру надання соціальних послуг для відкриття центру життєстійкості. Це нова психосоціальна послуга для дорослих, у тому числі для учасників війни. Поки що це плани.

Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 9 квітня. 

Читайте також: Замах на автомобіль очільника Костополя

Дідух обіцяє: стоматполіклініку у місті не закриють

Підприємець з Рівненщини продає авто, бо обурений тим, що компанія БМВ підтримала ЛГБТ-спільноту

Компанія «BMW» відповіла на бойкот мешканця Рівненщини через геїв та лесбіянок

- Мені пропонували спалити, втопити та подарувати «БМВ», - бізнесмен з Рівненщини, який є противником геїв та лесбіянок

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також