Час віщунів

2931 0

Ми у соцмережах:

Час віщунів

Коли? Це запитання задає тепер кожен з нас чи не щогодини. Задає собі, друзям, знайомим, родичам, політикам… Коротше, усім. І це нормально для людей, які опинилися у становищі, про яке ще місяць тому і подумати не могли. Звісно, усім нам хочеться аби це все закінчилося якнайшвидше. Бажано вже. Або хоча б завтра, чи за тиждень, чи за місяць…

Запит народжує пропозицію - в останні дні з’явилося чимало віщунів та віщунок, які передрікають кінець війни у певний день, тиждень, місяць. Вони різні – від гадалок до радників офісу президента. Аби надати своїм прогнозам ваги, вони нагадують, що вже передбачили і війну, і все інше. Як до цього ставитися? Кому вірити?

Спочатку про тих, хто все це знав заздалегідь. Не став би надавати уваги цьому аргументу. Бо коли людина роками стирчить у публічному просторі і при цьому щодня щось стверджує, знайти серед цих тверджень точне передбачення майбутнього нескладно. Ці прогнози нагадують зіпсований годинник, який все одно двічі на добу показує точний час. Недолік цих колишніх передбачень в тому, що вони згадуються заднім числом вже після того, як все сталося. Тому слід ставитися до усіх цих передбачень та прогнозів як до ліків, які нічого нам не коштують і не завдають шкоди нашому здоров’ю.

Нам сьогодні потрібні саме такі ліки! І завдання віщунів усіх видів дати нам такі ліки, аби ми щодня і щогодини мали надію на те, що все це закінчиться досить швидко. Власне, сподіватися на це можна і без віщунів, але з ними якось спокійніше.

Головне – не сприймати усе це занадто серйозн,о аби потім не впасти у депресію. Бо навіть прогноз погоди, який робить потужний всесвітній комп’ютер, теж часом не справджується повністю. Бо з’являється несподівано якийсь додатковий вітер чи морська течія. Так само і з війною. Загальний стан справ усім зрозумілий. Проблема лише в тому, що ми не можемо знати, як саме зреагують на цей стан усі численні учасники війни.

По-хорошому війну слід було зупинити ще вчора. Але для цього потрібне рішення усіх сторін! Коли ж цього немає, сторони намагаються переконати одна одну у своїй правоті. На жаль, аргументи цією суперечки падають нам на голови. Лише нам, а не росії, Європі, Штатам чи Китаю. Саме тому нам так треба знати, коли це закінчиться. І вірити, що скоро!

Микола Несенюк


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також