Чи поменшає спортивних шкіл?

2139 0

Ми у соцмережах:

Чи поменшає спортивних шкіл?

Із 38 тисяч учнів у Рівному 21 тисяча, тобто понад 60%, охоплені позашкільною освітою, і в її розвитку місто попереду в загальнодержавному масштабі.

Констатуючи це на недавньому засіданні міськвиконкому, начальник управління освіти Віталій Новак як одне з завдань програми подальшого розвитку позашкільних закладів обласного центру назвав недопущення скорочення їх мережі.

Та депутат облради Віктор Матчук висловив із цього приводу власну думку: — Можливо, доцільніше мати в місті дві дитячо-юнацькі спортивні школи замість чотирьох? Адже ми обігріваємо чотири школи, утримуємо персонал у чотирьох, а відвідують їх по двісті-триста дітей…

То може, доцільніше сконцентрувати учнів у двох великих, об’єднаних спортшколах? Проте керівник освіти міста доцільність «укрупнення» ДЮСШ заперечив.

«Таке об’єднання неможливе, бо кожна спортшкола має власний профіль у підготовці спортсменів, і профілізація ДЮСШ від їх об’єднання не зміниться», — пояснив п.Новак. «Але й належне їх утримання неможливе також», — парирував п.Матчук. Та поки що, як би там не було, про об’єднання спортшкіл мова не йтиме.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також