Чоловіків, які святкують 8 Березня, більше ніж жінок

1023 0

Ми у соцмережах:

Чоловіків, які святкують 8 Березня, більше ніж жінок

В Україні за сім років кількість людей, які вважають «8 Березня» звичайним днем, зросла вдвічі і становить 11%. Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» протягом 21-25 лютого серед 2000 респондентів.

«77% опитаних мають намір святкувати свято 8 Березня цього року. 19% зазначили, що святкувати не будуть. Порівняно з аналогічним опитуванням 2012 року дещо зросла кількість тих, хто не святкує у цей день. Відносно більше таких респондентів на заході країни, серед наймолодшої та найстаршої вікових груп. Цікаво, що серед чоловіків більше респондентів, які мають намір святкувати 8 Березня, ніж серед жінок», – йдеться у результатах.

Зазначається, що для більшості опитаних (68%) свято 8 Березня є гарним приводом зробити приємне близьким жінкам. Відносно частіше альтернативу обирали молодь, мешканці сходу і півдня. 11% вважають 8 Березня звичайним днем (з 2013 року кількість таких респондентів зросла вдвічі). Це частіше мешканці заходу. Цікаво, що жінки (13%) поділяють твердження про звичайний день частіше, ніж чоловіки (8%).

Лише 9% вважають це свято символом боротьби жінок за свої права, а 8% говорять про нього як про свято з радянського минулого. Останнє твердження ближче для респондентів старшого віку.

«Більшість опитаних (87%) не підтримують ідею скасування свята 8 Березня (у 2012 році – 91%). Підтримують ідею – лише 9%, частіше на заході (18%), водночас навіть тут більшість (73%) не підтримують таку ініціативу», – додали соціологи.

Джерело: © shlyahta.com.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також