Миколі Харитоновичу дали 20 соток лісництва під альтанки

1919 0

Ми у соцмережах:

Миколі Харитоновичу дали 20 соток лісництва під альтанки

На 15 років у «довгострокове тимчасове користування» виділив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко 20 соток Страшівського лісництва на Сарненщині — для приватного підприємця Миколи Шевчука.

Відповідно до розпорядження голови, пан Шевчук, який працює у сфері лісозаготівель і свого часу був лісником, взяв землю для використання у рекреаційних цілях. Хоча торік в обласному управлінні лісового господарства заявляли, що землі лісового фонду у приватні руки виділяти призупинять, бо ж багато тих, хто взяв ліси в оренду раніше, за них не платить. Мовляв, рекреація неприбуткова.

Віталій Сухович, начальник обласного управління лісового господарства:

Пану Шевчуку ми виділили не 20 соток лісу, а 20 соток землі неподалік лісництва — над трасою Київ-Ковель. Документи щодо цієї ділянки було подано ще півроку тому, але вони довго проходили погодження у Держлісі. Ми самі хотіли віддати цю територію у приватні руки. Намагаємося облаштовувати над дорогами, у популярних зонах, як-от Тунель кохання, місця відпочинку. А у них потрібно вкласти кошти, прибирати, охороняти. Чому б це не робити приватним підприємцям? Ділянка, яку виділили пану Шевчуку, — неподалік лісництва, тому ми зможемо легко контролювати, як він виконує договір, чи нема порушень.

Окрім того, ставимо за мету виділяти подібні ділянки для відпочинку підприємцям, які дотичні до лісництв і яких добре знають: проводять лісозаготівлю чи ще щось. Звернень є немало, але відмовляємо. Зараз на більш детальному розгляді тільки клопотання про виділення території у Рівненському районі.

Микола Шевчук, приватний підприємець:

— На ділянці, яку взяв у користування, — 11 дерев. Там і доти були альтанки, але у поганому стані. Територію я вже окультурив, ще озеленю трохи, облаштую дитячий майданчик. А компенсовуватиму вкладені кошти за рахунок торгівлі на цій ділянці продуктами.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також