Буря у лісах на Рівненщині виривала дерева з корінням (ФОТО)

9120 0

Ми у соцмережах:

Буря у лісах на Рівненщині виривала дерева з корінням (ФОТО)

Лісівники Рівненщини та Волині проводять обстеження і планують роботи з ліквідації наслідків бурелому, який пронісся регіоном минулого тижня.

 - У межах Поліського офісу ушкодження зазнали понад 100 га лісових масивів. В зоні відповідальності філії «Висоцьке лісове господарство» буреломом пошкоджено 91 га. Менше, але постраждали також лісові насадження Камінь-Каширської філії - 15 га. Зараз на місці працюють спеціалісти, тривають обстеження, встановлюються масштаби ушкоджень, щодо кожної ситуації приймаються локальні рішення та готуються документи для проведення санітарних заходів, - про це йдеться на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.  
- Вчасно та якісно прибрати наслідки буреломів у лісових масивах надзвичайно важливо. Адже це - безпека і людей, і лісу. Ослаблені сухостійні дерева несуть загрозу тим, хто відвідує лісові масиви, адже можуть у будь-яку хвилину впасти під дією найменшого вітру. Також вони несуть загрозу у протипожежному плані і в таких деревостанах найчастіше та найшвидше розповсюджуються шкідники, - пояснюють лісівники.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також