Діброву біля Рівного вимагають зробити заказником

2538 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

У Рівненської обласної ради вимагають зробити заказником місцевого значення 120 га дубів між селами Дядьковичі, Мислостів та Малий Шпаків Рівненського району. Таким чином, сподіваються активісти, вдасться зберегти діброву від вирубки.

До обласної ради клопотання про створення заказника подала «Спілка пасічників Рівного і Рівненського району». Вчора голова спілки Богдан Лимар на засіданні екологічної комісії розповів, що у діброві лісівники вже вирізали багато дубів, які були настільки високими та старими, що «говорили з небом».

- У діброві є три види рослин, занесених до Червоної книги, загалом же 164 види, які зникнуть разом з дубами, - зазначив пан Лимар. – Створення заказника зупинить масову вирубку дубів, але діброва залишиться у користуванні місцевого лісництва.

Директор обласного департаменту екології Володимир Захарчук зазначив, що клопотання активістів потрібно ще допрацювати, проте він погоджується із ідеєю створити заказник. Департамент, якщо депутати дадуть згоди, отримає погодження Мінекології і тоді обласна рада своїм рішенням зможе створити заказник.

- Таких дібров на Рівненщині залишилося мало, - зазначив п.Захарчук. – Зазначу, втім, що у нас в області 18% лісів належать до природно-заповідного фонду. У Європі цей показник не перевищує 15%.

Директор Острозького лісгоспу та обласний депутат Михайло Крук, натомість, виступив проти створення заказника, добре не вивчивши ситуацію:

- Може, ті дуби вже всихати почали, що їх вирізали. І невже не насадили нових? Не потрібно забувати, що держлісгоспи ведуть господарську діяльність.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також