Екологи б’ють на сполох: рашисти «денацифікують» дельфінів Чорного моря

903 0

Ми у соцмережах:

Екологи б’ють на сполох: рашисти «денацифікують» дельфінів Чорного моря

Унаслідок воєнних дій російських окупантів на узбережжі Чорного моря в різних місцях все частіше виявляють мертвих ссавців.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова:

- Снаряди, якими загарбники обстрілюють українські міста і села, випускають з кораблів та підводних човнів, котрі перебувають в акваторії Чорного моря, та забруднюють її. Особливо шкідливо для дельфінів використання воєнних гідролокаторів. Через випромінювання навігаційних приладів ссавці перестають сприймати ехосигнали, що призводить до їхньої загибелі. Агресивні дії рашистів є небезпечними для всієї флори та фауни Чорного й Азовського морів.

Окупантами порушено статтю 35 додаткового Протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол N1) від 08 червня 1977 року щодо належного поводження із довкіллям під час воєнних дій.

Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини Росією в Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також