Фонду Рівненської ОДА, який має свиноферму в Острозькому районі, збільшать фінансування

1625 0

Ми у соцмережах:

Фонду Рівненської ОДА, який має свиноферму в Острозькому районі, збільшать фінансування

Відповідно до підписаного головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком розпорядження, цього року збільшать фінансування «Обласної цільової програми індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім».

Як заплановано, у 2019 році на програму «Власний дім» виділять вісім мільйонів гривень (приблизно на два мільйони більше аніж торік). З обласного бюджету –  4,5 млн, з районних – 1,5 млн грн та з бюджетів ОТГ і місцевих рад – 2 млн грн.

На наступний рік запланована ще більша сума – 10,6 млн грн. Проте суми лише прогнозовані, тож фактичне фінансування може бути значно меншим.

За програмою «Власний дім», яка передбачає позики для будівництва, утеплення чи купівлі житла у сільській місцевості, цього року планують на Рівненщині збудувати 13 будинків, придбати п’ять та утеплити 25.

Селяни за цією програмою можуть отримати до 300 тис. грн кредиту під малі відсотки (3% річних). Звертатися потрібно до Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, що підпорядкований Рівненській ОДА.

Зазначимо, що фонд торік втрапив у скандал через свиноферму в Острозькому районі. Свиней закупила філія, яку створив фонд для повернення коштів за кредити та наповнення фонду, проте директор фонду відмовляється тепер продавати тварин, стверджуючи, що їх замінили.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також