Футзальна Екстраліга гратиме по-новому

1262 0

Ми у соцмережах:

Футзальна Екстраліга гратиме по-новому

Керівники клубів української футзальної Екстраліги затвердили формат нового чемпіонату.

Стартує новий сезон 8 вересня поєдинком за Суперкубок між «Продексімом» та «Енергією». Перший тур чемпіонату заплановано на 15 вересня.

Головним нововведенням буде система у два етапи без плей-офф. Спочатку клуби зіграють у два кола. А потім шість найкращих з набраними очками продовжать боротьбу за медалі ще у два кола.

Іншими двома новинками можуть стати Матч зірок 28 грудня та Кубок ліги. Ігри останнього проводитимуть у паузах, пов’язаних з іграми збірної.

Остаточно затвердити нововведення має виконком Асоціації футзалу України на початку вересня.

МФК «Кардинал-Рівне» на нараді представляв Володимир Валявка. Останній хоч і заявив, що залишає посаду президента клубу, судячи з усього, напризволяще кидати «Кардинал» не збирається. Щодо підсумків наради, то Володимир Валявка прес-службі АФУ сказав наступне:

— Ключовими питаннями стали створення нового турніру під назвою «Кубок ліги», зміна формату чемпіонату та підписання Меморандуму з етики між клубами. До нововведень ставлюся лише позитивно, оскільки це сприятиме розвитку футзалу і його популяризації. Тим більше, що у Кубку ліги встановлено призовий фонд, який ще більше зацікавить команди. Деякі учасники були не задоволені маленькою кількістю матчів впродовж сезону. Думаю, що цим турніром питання буде знято. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також