Герман закликає рівнян: давайте покращувати Лебединку разом!

917 0

Ми у соцмережах:

Герман закликає рівнян: давайте покращувати Лебединку разом!

Провідних експертів у сферах урбаністики та архітектури запрошують поділитися своїм баченням розвитку одного з найулюбленіших місць рівнян – парку Молоді. Робочі зустрічі містопланувальників пройдуть з 5 по 6 вересня. Під час них буде зрозуміло як змінюватиметься Лебединка і який матиме вигляд через 5 та 15 років. Ініціатори просять долучитися усіх, хто має креативні ідеї довершення або цілковитої зміни концепції розвитку цієї відпочинкової зони. Захід відбудеться в рамках Українського культурного фонду.

 Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:

- У нашому обласному центрі є чимало креативних людей, які виконують різні замовлення з-за кордону та заявили про себе в Європі. Однак вони ніяк не долучаються до покращення громадського простору в Рівному. Ми вирішили це змінити. Спочатку планувалося, що до заходу долучаться провідні архітектори та урбаністи з інших міст України. Але карантин дещо вніс свої корективи, тому робитимемо акцент саме на наших фахівцях, яких в Рівному є чимало. І в цьому є великий позитив, бо експерти зможуть із професійної точки зору поглянути на цей простір, у якому вони живуть.

Робоча зустріч проходитиме за певною методологією. Це не просто прийшли й поговорили. Наприклад, схожа робоча зустріч проводилася, коли напрацьовували концепцію того, як змінювати парк на Грабнику. В парку Молоді теж є чимало зон, розвиток яких потрібно переосмислити. Можливо, десь потрібно встановити пандуси, а десь оживити закинутий фонтан. Десь бракує освітлення, а десь потрібно дещо змінити людські потоки.

Потрібно розуміти, що парк Молоді в нас є, проте він розвивається та змінюється хаотично. Десь щось додається, десь встановлюються якісь фігури. Кудись ставлять лавки, використовуючи громадський бюджет. Однак досі над парком цілісно не працювали урбаністи, архітектори, дизайнери та соціологи. Впевнений, що в парку є місця, де чогось бракує, а є й такі, де щось заважає людям відпочивати.

Як тільки у нас буде цілісне бачення розвитку парку, то будемо втілювати його у життя. Нова концепція буде подана на реалізацію до міської ради Рівного. Головне – зібрати креативні ідеї, а гроші на їх втілення з часом з’являться.


Спеціалісти обговорюватимуть концепцію розвитку парку Молоді за такими напрямками:

- перелік основних функцій парку та їх просторова реалізація;

- перелік альтернативних функцій;

- програма часової трансформації парку (ранжування реалізації концепції в часі);

- фінансова модель парку (опис, яким чином повинен парк вийти на самоокупність або хто і які дії повинен здійснювати для утримання парку (взаємодія муніципалітету - бізнесу - громади).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також