Майбутня зима для українців буде ще гіршою, ніж попередня

1808 0

Ми у соцмережах:

Майбутня зима для українців буде ще гіршою, ніж попередня

Зима 2023 року в Україні буде набагато важчою, ніж попередня. Адже усі ТЕС чи ГЕС зазнали російських атак.

Окупанти 271 влучили по енергетичних об’єктах України. Через це була нанесена колосальна шкода, а відновити необхідні потужності до зими нереально.

Енергетики прогнозують, що взимку навіть за відсутності нових обстрілів по Україні почнуться масові відключення світла, повідомляє «Економічна правда».

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів, що компанія проводить планові ремонти та відновлення пошкоджених блоків теплоелектростанцій.

- Поточні ремонти робимо п'ятий місяць поспіль: сім блоків зробили, ще стільки ж – у процесі. У 2023 році плануємо привести до ладу 27 блоків ТЕС. Також потрібно відновити 1,4 ГВт генеруючих потужностей, – повідомив він.

- Умови, у яких ми почнемо цю зиму, будуть набагато гіршими за ті, що були на початку минулої зими. Ми закінчили останній ОЗП, коли 75% теплової генерації були зруйновані або пошкоджені. Цього не було у 2022 році, – пояснив Сахарук.

Однак експерти сумніваються, що до початку опалювального сезону вдасться відновити хоча б половину потужностей. Навіть за наявності грошей терміни виготовлення та доставки обладнання не дозволять упоратися до нового опалювального сезону.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також