«Ми робитимемо акцент на молодь»

1353 0

Ми у соцмережах:

«Ми робитимемо акцент на молодь»

Американський футбол на Рівненщині поступово набирає обертів. Дорослі та юнацькі команди нині існують у Рівному та Здолбунові, причому юнаків навіть беруть до збірної України.

Про плани рівненських американських футболістів на новий сезон ми попросили розповісти президента Федерації американського футболу Рівного та головного тренера клубу «Рівненські монархи» Сергія Грицака.

— Цього сезону наша доросла команда вирішила ні в якій лізі участі не брати. Обмежимося товариськими матчами. Вже запланували дві гри зі здолбунівцями, а також поєдинки з Вінницею та Кам’янцем-Подільським.

— А чому вирішили в лізі не грати?

— З УЛАФ — це Українська ліга американського футболу — у нас склалися недружні відносини. Маємо певні суперечності з керівництвом ліги. Наскільки я знаю, там планують грати п’ять колективів, у тому числі «Здолбунівські орли». Ми ж робитимемо акцент на молодь. У чемпіонаті України U-15 торік наша команда стала четвертою; здолбунівці, до слова, вибороли «золото». А в чемпіонаті U-12 ми були третіми.

— Раніше ви готувалися на мототреці, де нині тренуєтесь?

— Основна наша база — це школа №14. Там ми займаємося і в залі, й на вулиці. Там плануємо зробити ігрове поле, щоб було, як у школі №26. Бо те, яке є, для ігор дорослих замале.

— Ваших вихованців вже викликають до збірної України…

— Так, у ці вихідні я разом з Владиславом Хільчуком, Володимиром Сидоруком та Владиславом Полюховичем вирушимо до Вінниці на збір команди U-15. Потім буде ще два збори, а на початку червня наша збірна поїде на турнір до Австрії. Гарні шанси потрапити до збірної має Хільчук, іншим же хлопцям доведеться доводити свою конкурентоспроможність.

— Чи багато дітей зараз у вас займається?

— Загалом приблизно півсотні. Найбільше дітей займається у групі U-12. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також