На базі відпочинку біля Рівного організували масову вечірку

26946 0

Ми у соцмережах:

На базі відпочинку біля Рівного організували масову вечірку

В одному з розважальних закладів неподалік Рівного організували вечірку в національному стилі, на яку зібралося близько сотні людей. Це при тому, що в Рівненській області навіть не послабили карантин через велику кількість захворюваності. Організатори кажуть, що вечірка була на відкритому повітрі і тому санітарні вимоги були дотримані.

 Про це пише Суспільне.

У суботу, 6 червня, відео із заходу оприлюднив діджей, який знімав усе зі сцени. Лінк на нього телеканалу надіслав на умовах анонімності користувач як приклад того, що карантин, про який щодня нагадують офіційні чиновники – лише умовність.

Прикметно, що уже в неділю близько опівдні це відео зникло.

Журналісти зробили скріни із нього, щоб продемонструвати масштаб заходу. З етичних міркувань приховали обличчя учасників, адже відео знімали не безпосередньо журналісти і це не відбувалось відкрито.

Деякі відеофрагменти із події станом на обідню пору неділі, 7 червня, були доступні й на Facebook-сторінці бази відпочинку.

Але потому зникло і це.

Журналісти попросили прокоментувати дотримання умов карантину, зокрема, дистанції та участь у масовому заході без масок, головного санітарного лікаря області Романа Сафонова.

– Так, звичайно, тут є порушення, – каже спеціаліст.

Роман Сафонов також додав, що наразі є очевидним те, що люди втратили пильність і це може мати негативні наслідки.

Суспільне звернулось за коментарем безпосередньо у сам заклад, зв’язавшись за номером, який вказаний в інтернеті. Чоловік на іншому кінці проводу не назвався й попросив підписати його "представник закладу". Каже, що не бачить у події порушення.

– Все відбувається на відкритому майданчику, з дотриманням усіх санітарних норм, причому вони навіть поприїжджали з антисептиками, – каже співрозмовник.

Чоловік каже, що йому відомо й про інші заклади, де відбуваються масові заходи

– Якщо вже на відкритому майданчику люди не можуть знаходиться, то де їм знаходиться?, – зауважив співрозмовник.

Чи відреагують на цей факт контролюючі органи – поки невідомо. Нагадаємо, за порушення правил карантину в Україні передбачено штраф від 17 до 170 тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також