На сесію облради теж – у спортивних костюмах?

2570 0

Ми у соцмережах:

На сесію облради теж – у спортивних костюмах?

«Ми прийшли, щоб члени комісії краще думали». З такою заявою цього понеділка на конкурс з вибору головного лікаря обласної клінічної лікарні заявилося зо два десятки чоловіків: хто у спортивних костюмах, хто у камуфляжі.

Було очевидно, що хлопців мало цікавить розвиток лікарні: поки комісія засідала, вони нудилися, розмовляли і час від часу гиготіли. Проявили свою активність тільки двічі: голосно плескаючи, коли Івана Зиму обрали головним лікарем обласної лікарні та коли його конкурента не допустили до конкурсу.

Сьогодні, 18 травня, на сесії обласні депутати мають затвердити рішення конкурсних комісій і щодо вибору головного лікаря обллікарні, і щодо онкодиспансеру, в якому також проходив конкурс на посаду головного лікаря.   

Попри те, що лікаря онкодиспансера не могли обрати протягом року, останній конкурс пройшов спокійно. На відміну від виборів головного лікаря обласної клінічної лікарні.  

Прихильники пана Зими, які прийшли на засідання конкурсної комісії і які, можливо, будуть і на сесійному засіданні, представилися «Народною самообороною».

Свою позицію пояснювали просто: колектив хоче, аби Іван Зима, який керував обласною лікарнею з 2014 року, залишився на посаді, а тому прийшли проконтролювати, аби через домовленості не обрали його конкурента, депутата облради Владислава Сухляка, який нині очолює Здолбунівську ЦРЛ.

Шанси очолити медзаклад у п.Зими стали значно вищими ще кілька тижнів тому, коли конкурсної комісії було обрано його прихильників. Вибір могла лише змінити позиція голів облради та ОДА, які мають більшість голосів у конкурсній комісії, проте і вони підтримали Івана Зиму.

Тим не менше, під час першого засідання, аби «не ризикувати», члени комісії від обллікарні наполягли, що Владислава Сухляка не можна допустити до участі у конкурсі. Бо у пакеті, як зазначила заступниця головного лікаря Лариса Обуховськ, не було двох документів: сертифікату спеціаліста з організації охорони здоров’я та посвідчення про вищу категорію зі стоматології (лікарської спеціальності, за якою працює п.Сухляк).

І хоча Владислав Сухляк доводив, що подав сертифікат спеціаліста з охорони здоров’я вищої категорії, а отже, логічно, що сертифікати нижчих рівнів у нього є, а також, що у пакет був вкладений сертифікат спеціаліста зі стоматології, дійсний до 2019 року, лише два члени конкурсної у комісії його підтримали: Валерій Редько та Ярослав Романюк, які є його колегами у депутатському корпусі.

Найімовірніше, рішення комісії Владислав Сухляк оскаржуватиме у суді. Підмічає, що у кандидата на посаду головного лікаря онкодиспансеру Олександра Ткача також не було згаданих сертифікатів, але конкурсна комісія до участі його допустила.

Окрім того, нагадаємо, у депутатів облради були претензії до того, яким чином в обласній лікарні обрали членів конкурсної комісії: зібрали не весь колектив, а це понад 1700 працівників, а лише 191 людину, не вписавши при цьому у протоколі, що це «делегати» від відділень.

Як тільки обласна рада затвердить вибір комісії, з Іваном Зимою підпишуть контракт на п’ять років. За цей час він має перетворити заклад на неприбуткове підприємство, яке уже зароблятиме гроші на своє утримання не через «благодійні внески», а виставляючи рахунки пацієнтам за певні послуги.

За словами Івана Зими, у кожному відділенні з’являться платні палати покращеного типу, буде дві нові парковки на території лікарні, а для гастроентерологічного центру придбають за 8 млн грн  коштів з держбюджету нове обладнання.

Окрім того, Іван Зима зазначає, що змінить принцип оплати праці: чим більше медики матимуть пацієнтів, чим складнішу роботу виконуватимуть, тим більшу отримуватимуть зарплату.

- Було б цікаво послухати на конкурсі пропозиції ще одного кандидата, але, на жаль, так сталося, - зазначив пан Зима після конкурсу. – На мою думку, у мене був дуже достойний та потужний конкурент, який завжди змушував працювати.

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також