Не уся їжа корисна для печінки

718 0

Ми у соцмережах:

Магазинна ковбаса містить багато солі і добавок

Печінка — це природний фільтр і може довго «мовчати», повільно руйнуючись. Перші симптоми захворювань печінки можуть проявитися тоді, коли вирішити проблему буде вже складно. Найкраще заздалегідь виключити продукти, які вкрай негативно позначаються на здоров'ї печінки.

М'ясні напівфабрикати і ковбаси. Одна справа, якщо ви надаєте перевагу тому, щоб готувати м'ясо у чистому вигляді або ж робите фарші з червоного м'яса і птиці самостійно. І зовсім інша, якщо основну частину вашого раціону складають магазинні ковбаси, які містять неймовірну кількість солі і добавок. Перевантаження солями і жиром може призвести до серйозних збоїв. Однією з найчастіших ознак перевантаженості печінки є нудота.

Фрукти у консервованому вигляді. Здавалося б, фрукти корисні у будь-якому випадку, проте дієтологи з цим не згодні. Зловживання консервованими фруктами може призвести до передозування фруктозою, а вона у великих кількостях приносить стільки ж шкоди, скільки й звичайний цукор. Не забувайте, що виробники присмачують солодкі фрукти не менш солодким сиропом, що спричиняє серйозні проблеми у роботі печінки.

Алкоголь. «Король» списку шкідливих для печінки продуктів — алкоголь у будь-яких його проявах. Багато людей помилково вважають, що легкі коктейлі щотижня не завдають шкоди. Однак подібне захоплення може призвести до розвитку печінкової недостатності. У крайньому разі — цирозу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також