Недитяча їжа

1017 0

Ми у соцмережах:

Недитяча їжа

Іноді навіть їстівні гриби можуть бути небезпечними, особливо для дитячого організму. Медики не рекомендують годувати дикоростучими грибами дітей до 12 років з деяких причин.

Гриби містять багато хітину, який практично не засвоюється людським організмом. Через нього також не засвоюються корисні речовини, що містяться в грибах. Гриби довго і погано перетравлюються, а переїдання їх може призвести до запальних процесів у підшлунковій залозі — панкреатиту і викликати порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Дитячий організм до підліткового віку не може повноцінно перетравити гриби.

Також гриби легко вбирають шкідливі речовини, що оточують їх у навколишньому середовищі: вихлопні гази, хімічні викиди і т.д. У дітей стінки судин і кишечнику більш проникні, ніж у дорослих. Тому при вживанні таких грибів токсин проникне в організм дитини набагато швидше, ніж в організм дорослого. Небезпечні також консервовані в домашніх умовах гриби, оскільки складно досягти температурного режиму, при якому гине ботулотоксин, що часто міститься в ґрунті.

Якщо гриби або інші домашні консерви зберігаються при температурі вище 10 градусів, то для поширення збудника ботулізму (який розвивається за відсутності доступу повітря) створюються ще більш сприятливі умови. Тому не варто годувати дітей грибами, навіть якщо ви впевнені, що вони не отруйні. А при перших ознаках харчового отруєння — біль у животі, нудота, блювота, пронос, підвищення температури тіла, особливо якщо мова йде про дітей — терміново звертайтеся за медичною допомогою!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також