Новий власник Будинку побуту просить вже й землю під ним

3857 0

Ми у соцмережах:

Новий власник Будинку побуту просить вже й землю під ним

Приблизно рік тому депутати у Рівному вирішили, що семиповерховий Будинок побуту на вул. Шевченка, 3 варто продати — мовляв, від цього місто виручить достатньо коштів, а орендар ТОВ «Рентбудсервіс» перед тим і так вклався у невід’ємні поліпшення на майже 10 мільйонів гривень. Тому у травні 2022-го будівлю продали за 41,7 млн грн. Тепер же новий власник звернувся до міської ради щодо землі під нею. Просить депутатів надати згоду на поділ земельної ділянки площею 35 соток, яка поки що перебуває у комунальній власності. А поділити її хоче на дві — велику у 3364 кв.м і меншу у 223 кв.м.

Як йдеться у проєкті рішення, це потрібно для «забезпечення оформлення власником нерухомого майна права власності чи права користування земельною ділянкою». Чи означає це, що невдовзі місто може позбутися і цієї землі в центрі Рівного? З одного боку, власник нерухомості справді може претендувати й на землю під нею, а може — й переоформити її в оренду і надалі поповнювати міський бюджет. На депутатських комісіях цей проєкт ще мають обговорити, а остаточне рішення приймуть на сесії. Але можна передбачити, що воно і цього разу буде на користь «Рентбудсервісу».

До речі, це не єдина земельна ділянка на центральному ринку, якою цікавляться підприємці. Усього за кілька десятків метрів звідти розташована двоповерхова будівля на Базарній, 11 — це маленька вуличка поряд з Будинком побуту. Власниця приміщення Галина Дереженець просить у міської ради надати їй 156 кв.м землі в оренду на десять років для обслуговування торгового приміщення. Її прохання виноситимуть на сесію уже не вперше, бо минулого разу депутати відмовили. Тож 22 грудня торік рівнянка подала нову заяву і цього разу сподівається таки отримати дозвіл на оренду.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також