Огляд iPhone 15 Pro Max: титановий король Apple з USB-C, 5-кратним зумом і чудовою міцністю

6065 0

Ми у соцмережах:

Огляд iPhone 15 Pro Max: титановий король Apple з USB-C, 5-кратним зумом і чудовою міцністю

iPhone 15 Pro Max продовжує еволюційні кроки телефонів Apple. Незважаючи на те, що останніми роками Apple дуже скупо займається інноваціями в своїх телефонах, величезна увага приділяється щорічному лейтмотиву, який цього року отримав назву Wunderlist, і відразу після його закінчення Інтернет заполонив безліч інформації та відео. Мушу визнати, що, незважаючи на те, що я користуюся Android вже третій рік, телефони Apple цього року мені чимось сподобалися. Набагато більше, ніж минулого року. Тому я вирішив протестувати одну з них. Після кількох років перерви повернення до iOS, а також до iPhone як такого, було приємнішим, ніж я очікував.

Ми хочемо подякувати Інтернет-магазину iLounge за iPhone 15 Pro Max.

Чудові динаміки, найкращі характеристики на ринку та сертифікація IP68

Apple завжди добре справлялася зі звуком. Донедавна я використовував старий iMac 2013 року випуску як другий комп’ютер, і мене завжди дивувало, наскільки гарний звук у нього виходить. Те ж саме стосується iPad і особливо MacBook, які працюють чудово за стандартами компактних портативних машин. Ситуація з iPhone нічим не відрізняється з часів серії iPhone 7, яка була першою зі стереодинаміками. З часом Apple зробила iPhone одним із найефективніших телефонів.

Я назавжди пам’ятаю, що єдиний телефон ROG від Asus кращий за iPhone 15 Pro Max, але це інша ліга, і, ймовірно, жоден виробник не наздожене його. Якщо я порівнюю звук із Galaxy S23 Ultra, продуктивність Apple здається трохи чистішою (до речі, я чую різницю порівняно з торішнім 13 Pro Max), гучність, можливо, трохи вища на південнокорейському телефоні.

Якщо ви регулярно читаєте мої огляди, можливо, ви знайомі з моїм особливим тестом, коли я кладу свій телефон біля раковини, приймаючи душ і вмикаючи музику або подкасти. Нове яблуко стояло першим. Навіть крізь проточну воду я чув майже кожне слово останньої частини КУДИ БІЖИТЬ ЗАЄЦЬ (де, до того ж, у панів звук не налаштований досконало), чого точно не можна сказати про всі телефони. Я також переглянув купу відео на своєму iPhone і трохи другого Top Gun, а час від часу я голосно вмикав якусь музику в Apple Music, що я роблю не так часто. Колонки просто на висоті. А якщо не в повному обсязі, то можуть надійно увійти в ТОП-3.

iPhone 15 Pro Max має першокласний дисплей

На папері дисплей iPhone 15 Pro Max нічим не відрізняється від свого попередника, але скаржитися все одно нема на що. Тут ми розглядаємо 6,7-дюймовий Super Retina XDR OLED-дисплей з роздільною здатністю 2796 x 1290 пікселів (460 пікселів на дюйм), який, звичайно, має технологію ProMotion, яка є просто більш елегантною назвою для технології LTPO. Завдяки йому дисплей може коливатися до 120 Гц і, навпаки, при необхідності зменшуватися до 1 Гц.

  • 6,7″ Super Retina XDR OLED
  • 2796 x 1290 пікселів
  • Технологія LTPO (1 – 120 Гц)
  • пікова яскравість 2000 ніт
  • Динамічний острів

Подібно до тактильної реакції Apple, LTPO також може чудово її використовувати, що також завдяки його власній операційній системі, у якій він може встановити саме те, що йому потрібно. З купою телефонів Android із дисплеєм 120 Гц ви можете зіткнутися з ситуаціями, коли деякі програми працюють на 60 Гц, і єдиним рішенням часто є встановлення фіксованого значення 120. Тут цього не відбувається, система точно знає, коли встановити яке значення і завдяки цьому він працює як по маслу.

Максимально тонкі рамки

Я також повинен відзначити широкий колірний діапазон і коефіцієнт контрастності 2 000 000:1, який ви помітите в основному під час відтворення відео. Коротше кажучи, на iPhone 15 Pro Max можна переглядати будь-який тип вмісту, і справді неважливо, чи потрібно вам редагувати фотографію в Photoshop, дивитися фільм чи грати в останню Resident Evil, чудовий досвід.

Минулого року мобільні телефони Apple нарешті дізналися про функцію Always-On, але цього року це під силу лише версії Pro, оскільки стандартні iPhone 15 та iPhone 15 Plus мають лише дисплей 60 Гц без LTPO. Для мене незрозуміла річ. Адже в Always-On є якийсь Android за кілька тисяч, а в Apple за 24 тисячі він не вліз. Але це, мабуть, інша історія. Важливо те, що коли Apple щось робить (навіть якщо тут дуже пізно), це турбується. Ви можете трохи налаштувати режим для iOS, і ви навіть можете налаштувати на ньому вибрану фотографію.

Навіть цього року з дисплея, а точніше з його верхньої сторони, не зник громіздкий датчик Face ID, який використовується для біометричної перевірки. Минулого року Apple загорнула його в маркетинговий ярлик Dynamic Island, все це виглядає дуже круто в офіційних відео, і я вражений, як компанія може перетворити щось таке потворне на гарну і, на перший погляд, корисну функцію, але я б скоріше тут не було, або принаймні він трохи зменшився. Але справа в тому, що через кілька днів я почала його ігнорувати, і я визнаю, що іноді він може бути добрим. Наприклад, під час відтворення музики, голосного дзвінка або доставки їжі.

Apple A17 Pro для ігр

Apple випередила Qualcomm і MediaTek і представила перший в історії 3-нм чіпсет – Apple A17 Pro. Так, через шість поколінь назва Bionic зникла з чіпа, і її неможливо було замінити іншою назвою, крім Pro. Щось мені підказує, що коли наступного року модель Pro Max перейменують на Ultra, ми побачимо чіп з такою ж назвою. Зрештою, настільні чіпсети M вже мають свій Ultra. До речі, лише серія iPhone 15 Pro має A17 Pro, серія iPhone 15 залишилася з торішнім Apple A16 Bionic. Компанії вдалося втиснути до 19 мільярдів транзисторів у новий кремній, порівняно з минулорічними моделями Pro, новий продукт пропонує на 10% кращу продуктивність ЦП, але найбільшою перевагою, безсумнівно, є графічний чіп із підтримкою трасування променів.

Мета Apple цілком зрозуміла – зробити iPhone потенційним конкурентом Steam Deck, ROG Ally або Nintendo Switch. Ви можете подумати, про що я зараз говорю, адже на вищезгаданих консолях випускаються гігантські ігри AAA, які ми ніколи не матимемо на мобільних пристроях, але це помилка. Наприкінці цьогорічної доповіді яблучний гігант оголосив про велику новину, яка, на мій погляд, була найважливішою за весь вечір. Такі ігри, як Death Stranding, Resident Evil 4 Remake і Resident Evil Village, будуть доступні на iPhone цього року, і на довершення всього Apple також посварилася з Ubisoft щодо майбутньої Assassin's Creed. І зараз я маю на увазі не мобільну Codename Jade, а Mirage, гігантську рольову гру, яка за кілька днів вийде на ПК, Xbox і Playstation.

Ігри повинні працювати в роздільній здатності 720p при 30 кадрах в секунду і, як кажуть, найбільш схожі на консолі останнього покоління (PS4, Xbox One), але з принциповою відмінністю — підтримкою HDR і, в деяких назвах, трасуванням променів. Ви можете подумати, що роздільна здатність HD і 30 кадрів в секунду – це небагато, але слід пам’ятати про дві речі.

Але повернемося до самого чіпсета. Незважаючи на новий виробничий процес, Apple не змінила склад своїх ядер. Знову ж таки, ми можемо розраховувати на 6-ядерний CPU (2 потужних і 4 економних) і 6-ядерний GPU. У тесті Geek

Стенд 6 тестований iPhone набрав 2942 бали в одноядерному тесті і 7249 балів в багатоядерному тесті. Це вражаючі цифри, якщо взяти до уваги, що Samsung Ultra, наприклад, має 1537 і 4836 балів відповідно. Однак я знаю, що щодо iOS vs. Про Android можна посперечатися, тому ці цифри досить орієнтовні.

Хоча Apple далеко не вичавила максимум з процесу, на даний момент Android залишає конкурентів далеко позаду. Я помітив, що навіть відео рендериться швидше, ніж на південнокорейській Ultra, тому я експортував два відео з однаковими ефектами в CapCut. У той час як S23 Ultra виконував завдання за 57 секунд, iPhone зробив це за 38 секунд.
Я також спостерігаю за відсотком використання батареї додатком Instagram у фоновому режимі на iPhone 15 Pro Max вже кілька днів. Це легко 15% за один цикл. І навіть у ситуаціях, коли я був хоч в Інстаграмі, максимум я відповідав на якесь повідомлення. Крім того, я не єдиний, хто скаржиться на перегрів і швидке падіння відсотків при (не)користуванні додатком від Meta. Ви також можете переглянути відео нижче від YouTuber iPhonedo, який стверджує, що це проблема iOS 17, оскільки минулорічна також перегрівається. 14 Для макс.

Звичайно, перегрів також впливає на час автономної роботи, яку я хвалив раніше. Зараз він помітно гірший, ніж на Galaxy S23 Ultra чи минулорічному Pro Max. Мій телефон дійсно майже постійно гріється, навіть скидання до заводських налаштувань не допомогло.

Термін служби батареї захоплює дух

Звичайно, витривалість також пов'язана з новим чіпсетом. Незважаючи на те, що Apple не говорила про покращення між поколіннями, є кілька речей, які я повинен згадати. До речі, він живиться від батареї ємністю 4422 мАг, що небагато за стандартами Android, але в світі iOS це біса високе значення. Можна сказати по телефону. Час роботи від батареї iPhone 15 Pro Max менш ніж на годину довше, ніж у 14 Pro Max, який уже мав такий чудовий час автономної роботи. Ви можете налаштувати оптимізацію зарядки безпосередньо в iOS, як і в Android. Телефон запам’ятовує, коли ви зазвичай його заряджаєте, і не заряджатиме понад 80%, доки він вам не знадобиться.

Енергоефективність на найвищому рівні, і я був вражений, коли в п’ятницю вранці вперше увімкнув телефон на 80%, завантажуючи всі програми, передаючи дані, дзвонячи та роблячи кілька фотографій. Мій телефон не помер до суботнього вечора, і я справді не пошкодував його. Я втратив лише 4% заряду акумулятора за ніч із увімкненим Always-On.

iOS 17

Як і Android, iOS приносить лише незначні зміни між поколіннями, але я повинен сказати, що коли

ви переходите на систему Apple через кілька років (у моєму випадку це 2,5 роки), і у вас не було можливості належним чином протестувати навіть iOS 16, їх досить багато. Якщо ви фанат Apple, ви можете легко пропустити цю частину, але я повинен представити користувачам Android кілька крутих гаджетів.

Перший — це настроюваний екран блокування. Звичайно, ми маємо цю опцію на Android кілька років, але я все одно радий її бачити. Ви можете змінити шрифт і розмір годинника, додати улюблені віджети або поєднати шпалери з фотографіями ваших близьких. Виглядає дуже красиво, редактор також надзвичайно простий і зрозумілий.

Ще один сюрприз залишився в мені, коли iPhone 15 Pro Max обійняв мене в ландшафтному режимі через Face ID. Я мало не забув, що це новина річної давності. Звичайно, це не головне, але я оцінював це кілька разів. Наприклад, коли я дивився відео, я випадково заблокував телефон, і мені більше не довелося повертати телефон у вертикальне положення.

А ще? Apple Maps нарешті працює навіть в автономному режимі (якщо ви заздалегідь завантажите відповідний розділ), AirDrop може використовувати підключення до Інтернету, тепер ви можете редагувати дизайн окремих плакатів у контактах або залишати повідомлення, якщо ви не можете зв’язатися з іншою стороною через FaceTime . Голосова пошта в прямому ефірі (яка у Pixels була деякий час) не працює чеською мовою. В іншому, звичайно, iOS є надзвичайно гнучкою системою. Розробка власного обладнання в поєднанні з програмним забезпеченням (і не тільки) дуже помітна на цьому телефоні.

5-кратний телеоб’єктив і найкраще відео

 

Ми потихеньку підходимо до того аспекту, який багато обговорювався не лише під час, а й після конференції – системи камер. У iPhone 15 Pro Max ми знову маємо три сенсори, основний має роздільну здатність 48 МП і, крім подвійного піксельного PDAF, звісно, ​​має оптичну стабілізацію. Тут, порівняно з попереднім поколінням, змін не відбулося, але цьогорічні iPhone знову роблять краще фото. Мабуть, найбільшою новиною є той факт, що тепер телефон за замовчуванням робить фотографії з роздільною здатністю 24 Мп, доки телефони Apple цього року не знімали з роздільною здатністю 12 Мп. Тепер ви також можете зберігати фотографії 48 Мп у форматі HEIF або ProRAW.

Чи впізнається? На перший погляд, скоріше ні. Однак після збільшення різниця досить помітна, особливо в деталях. Телефон також має покращений Photonic Engine і Smart HDR, він без проблем справляється з складнішими ситуаціями та чудово працює, особливо ввечері. Тут він перемагає всіх своїх конкурентів. Алгоритми Apple працюють чудово, і навіть фотографуючи нічну вулицю, ви отримуєте багато деталей і напрочуд мало шуму. До речі, незважаючи на збільшення мегапікселів, витримка залишилася абсолютно відмінною для всіх трьох сенсорів. У порівнянні з Samsung різниця величезна.

У порівнянні з Galaxy S23 Ultra (вибачте за часте порівняння, але саме південнокорейський прапор слугував мені основним телефоном понад півроку, я теж підготую окрему статтю, яка буде присвячена суто порівнянню цих два телефони), iPhone досить скромний із контрастом і має більш природне відчуття. Не зовсім можливо сказати, який телефон робить кращі фотографії, це скоріше питання особистих уподобань. Це найкраща основна камера з усіх телефонів? Huawei P60 Pro все ще виграє для мене, але я спокійно вписуюся в ТОП-3.

12-мегапіксельний надширококутний об’єктив із полем огляду 120 градусів і діафрагмою f/2,2 також є тим самим датчиком, що й минулого року. Це все ще дуже добре, досить деталізовано за ультраширокими стандартами, але його можна оновити. Б’юся об заклад, що ми побачимо її наступного року. В іншому випадку він робить цілком пристойні знімки, навіть увечері, що є не найбільшою частиною самого датчика, а скоріше згаданого вище Photonic Engine.

Третій і останній датчик (якщо не рахувати LiDAR, який використовується, наприклад, для портретів) — це 12-мегапіксельний телеоб’єктив з оптичною стабілізацією та до 5-кратного оптичного та 25-кратного цифрового зуму. Коли Apple показала це на своїй конференції, я відвернув від цього ніс. Але як тільки я зробив кілька перших фотографій з ним, я швидко зрозумів, що це один із найкращих телеоб’єктивів, які ми можемо мати сьогодні в мобільних телефонах. Це не Samsung. Він не може забезпечити 100-кратне цифрове збільшення, але iPhone 15 Pro Max забезпечує абсолютно приголомшливу продуктивність із згаданим 25-кратним збільшенням. Стабілізація чудово справляється зі своїм завданням, тому в більшості випадків ви можете розраховувати на чіткі зображення.

Я хотів би зробити одне зауваження щодо телеоб'єктива. Мені дуже подобається новий датчик, але я не думаю, що Apple слід було замінити 3x телеоб’єктив, а просто додати цей. У деяких ситуаціях ви перебуваєте дуже близько, і оригінальний телеоб'єктив обов'язково знайде собі застосування. Звичайно, тепер можна використовувати 3-кратний виріз з основної камери, але падіння деталізації там вже помітно.

Можливо, iPhone 15 Pro Max має не найкращу основну камеру чи найбільший зум, але в цілому камери знову є першокласними. Якщо ви творець контенту, я смію сказати, що кращого мобільного зараз немає. Поки що тестові фотографії більше схожі на перші враження, і я буду додавати їх поступово.

Підсумкова оцінка

iPhone 15 Pro Max не є революційним телефоном, що, мабуть, очевидно з першого погляду. Але це успішна еволюція. Я не розумію голосів багатьох незадоволених користувачів, які прагнуть революції. Apple більше не є компанією, яка випускає «ще одну річ» рік за роком, і якщо ви хочете щорічних інновацій, вам слід піти на конкурс Android, де у вас є більше різноманітності. Новинка від Apple не робить нічого найкращого (за винятком, можливо, відео), але все робить дуже добре. У нас тут є слінг

більше технічних матеріалів, приємно заокруглені боки, кращі камери, мабуть, найкращий 5-кратний телеоб’єктив на ринку, чудовий час автономної роботи, хороші динаміки, безкомпромісна продуктивність, топовий дисплей із надзвичайно тонкими рамками та, що не менш важливо, роз’єм USB-C . Якщо ви шукаєте найкращий телефон і хочете спробувати щось інше після кількох років використання Android, ви, швидше за все, будете дуже задоволені цим.

плюси

+ верхній LTPO OLED дисплей з тонкими рамками
+ брутальна продуктивність чіпа Apple A17 Pro
+ більш легкий титановий корпус і більш округлі боки
+ USB-C!
+ відмінні камери
+ безперечно найкраща якість відео
+ один із найкращих 5-кратних телеоб’єктивів на ринку
+ плавна iOS 17 з приємними покращеннями
+ чудовий час автономної роботи на одному заряді
+ зниження цін між поколіннями та збільшення зберігання

мінуси

– кнопку дії можна використовувати краще
– знову лише зарядка 20 Вт
– У деяких ситуаціях відсутній 3-кратний телеоб’єктив
– поганий вміст упаковки

Оцінка редакції: 95 / 100%


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також