Передати «Феофанію» Інституту раку вимагає у Зеленського рівненський адвокат

16579 2

Ми у соцмережах:

Феофанія. Фото - КП

Рівнянин Олександр Іщук, який очолює ГО «Ліга Української Нації», а заодно є науковцем, адвокатом та лідером музичного гурту «Кораблі», звернувся до президента України Володимира Зеленського з ініціативою.

Олександр Іщук запропонував на базі Київської клінічної лікарні «Феофанія», у якій мають змогу безкоштовно лікуватися лише високопосадовці, створити Національний інститут раку для простих українців.

Свою ініціативу п.Іщук пояснює так:

«Найважливішою цінністю є життя та здоров’я людини, які, як передбачено Конституцією України, держава повинна оберігати. Та, на жаль, сьогодення є зовсім іншим. Чиновники люблять себе та своїх рідних, але чомусь байдуже ставляться до свого народу.

Коли простий українець, не дай Бог, захворіє на тяжку онкологічну хворобу, йому доводиться звернутися за допомогою до Національного інституту раку, де працюють найкращі фахівці в Україні. Але з якими труднощами та приниженнями зіткнеться людина при зверненні до цього закладу!

Доводиться допомагати хворим друзям та рідним, тож знаю, що чергу потрібно займати, щоб потрапити до лікаря, з 6-ї години ранку, ще задовго до відкриття поліклініки інституту. У черзі можна простояти два дні, а до лікаря так і не потрапити.

Вимагання коштів з хворого починається вже з моменту заведення карточки пацієнта у реєстратурі. За увагу лікаря, на якого хворі моляться, , пацієнти готові жертвувати і віддають свої чи не останні кошти.  

99% лікарів беруть ці кошти у хворих, хоча достовірно знають, що нічим не допоможуть. Але і їх можна зрозуміти, бо держава сама принижує цих лікарів, коли платить їм такі нікчемні зарплати, за які просто у Києві точно не виживеш!

Щоб здати аналізи – черга! Отримати результат – проходять дні і тижні. Цей цінний для хворого час втрачається банально через те, що на дуже велику кількість хворих припадає мало лікарів, лаборантів, які проводять ці аналізи. Також мало онкохірургів, хіміотерапевтів та інших необхідних медпрацівників. Тобто в інституті раку передбачено малий штат лікарів, якого чиновники просто не збільшують. Хоча охочих медиків працювати в Національному інституті раку досить багато. 

У вихідні Інститут не працює. А кожен втрачений без лікування день може бути фатальним для хворого. Ліків немає! Починаючи від вати, марлі до дорогих хіміопрепаратів! А коли їх хворий купує сам, достовірно не знає, чи справжній він купив препарат, чи підробку! Палати обдерті, в туалетах немає елементарних необхідних речей гігієни.

Дивишся на це все, на хворих людей, які ходять, як зомбі, і думаєш про владу. Це як же ж треба не любити свій народ, щоб лікувати українців у таких жахливих умовах! І так же ж не тільки в медицині, а у всьому.

А як же ж влада любить себе! Лікуються у комфортабельних умовах, безкоштовно, правда, за народні кошти, у лікарні «Феофанія», якою опікується Державне управління справами. І тільки вдумаємося, що у 21 столітті у Європейській державі Україні – це окрема лікарня для чиновників та членів їх сімей, у якій простий українець не має права лікуватись.

Українці просять на базі клінічної лікарні «Феофанія» зробити Національний інститут раку, де зможуть достойно, комфортно лікуватися прості люди. І цей заклад буде працювати цілодобово. А на теперішній базі Інституту  можна зробити лікарню лише для чиновників, якщо їм потрібна окрема лікарня.

Упевнений, що при достойному лікуванні онкохворих та гідному до них ставленні, насамперед, з боку держави та лікарів, відсоток людей, які повністю зможуть вилікуватись від цієї недуги, буде набагато більшим. Адже морально-емоційний стан хворого при лікуванні таких хвороб є дуже важливим фактором для лікування».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також