Щоб змінити місце голосування, більш не потрібно брати довідку з роботи

1023 0

Ми у соцмережах:

Щоб змінити місце голосування, більш не потрібно брати довідку з роботи

29 травня Центральна виборча комісія ухвалила постанову № 910, якою внесено зміни до постанови "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси".

ЦВК скасувала вимогу щодо додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (чи копії документів), які підтверджують потребу такої зміни, повідомляє прес-служба Рівненської міської ради.

Лише у  заяві, яку писатиме виборець, він вкаже мотивацію тимчасової зміни місця голосування: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням" тощо.

У Рівному для тимчасової зміни місця голосування виборець може звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Рівненської міської ради, що на вулиці Поштовій,2.

Нагадаємо, що 21 липня пройдуть позачергові вибори до парламенту за змішаною виборчою системою: 225 депутатів буде обрано за списками партій, які подолають прохідний бар’єр, стільки ж – від мажоритарних округів. На Рівненщині, до прикладу, є п’ять округів, відповідно, нашу область у Верховній Раді представляють п’ятеро депутатів-мажоритарників.

Виборці, які тимчасово змінять місце голосування, отримають лише один бюлетень – з переліком партій. Голосувати за кандидатів у депутати від мажоритарних округів вони не зможуть.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також