Погода і настрій

1316 0

Ми у соцмережах:

Погода і настрій

Метеозалежність проявляється по-різному. Все залежить від того, чи здорова людина, чи має хронічні хвороби або схильна до них.

Є кілька типів зміни погодних умов, які по-різному впливають на самопочуття людини:

Індиферентний. Незначні зміни погодних умов. До них швидко і легко пристосовуються навіть хворі люди.

Тонізуючий. Сприятлива погода, яка відповідає сезонним очікуванням.

Спастичний. Різко зменшується вологість і температура повітря, зростає атмосферний тиск і збільшується відсоток кисню в повітрі. У гіпертоніків можуть початися проблеми: головний біль, неполадки зі сном, дратівливість, зайва збудливість, болі в ділянці серця. При цьому людям з низьким кров'яним тиском, навпаки, такі зміни сприятливі.

Гіпотензивний. Збільшення вологості, зниження атмосферного тиску і кисню. Тепер страждають гіпотоніки. У них може початися задишка, прискорене серцебиття, різка слабкість і втома, нервозність. Кров'яний тиск у гіпертоніків при таких змінах погоди поступово знижується, тому почуваються добре.

Гіпоксичний. Аномальні сезонні зміни температури повітря: взимку підвищення, влітку зниження. Страждають гіпертоніки: може починатися слабкість, підвищена стомлюваність, задишка, сонливість. Може також з'являтися біль у суглобах і місцях, де раніше були травми.

Часто метеозалежні люди із серцево-судинними захворюваннями відчувають зміну самопочуття навіть за кілька годин до зміни атмосферного тиску чи температури. А іноді навіть зміна напрямку вітру або його посилення можуть негативно позначатися на самопочутті. Можуть з'являтися болі в суглобах і голові, загальна слабкість і неспокій.

Тому щоб зменшити вплив погодних змін, зверніть увагу на харчування, шкідливі звички, душевну рівновагу і фізичні навантаження.

Харчування має бути збалансованим і спрямованим на зміцнення імунітету. Потрібно вживати в їжу продукти, що мають у складі ненасичені жирні кислоти, вітаміни (обов'язково вітаміни А і С), мікроелементи. Намагайтесь уникати гострих приправ, смажених і жирних страв, м'яса.

Шкідливі звички посилюють несприятливий вплив погодних змін. Щоб уникнути порушення кровообігу, хоча б зменшіть кількість викурених за день сигарет.

Душевний спокій також запорука покращення самопочуття. Тому намагайтеся уникати стресів на роботі та вдома.

Фізична активність повинна бути зменшена, незалежно від того, спорт це чи виконання роботи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також