Рятувальника та його спільників судитимуть за оборудки з бурштином та за зберігання зброї

1144 0

Ми у соцмережах:

Рятувальника та його спільників судитимуть за оборудки з бурштином та за зберігання зброї

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо організатора та учасників злочинної схеми, які незаконно реалізували бурштин на десятки тисяч доларів. До групи входило 4 особи, серед її учасників також був начальник караулу пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС в Рівненщини. Обвинувальний акт скеровано до суду.

«Бурштиновий бізнес» торік налагодив 31-річний житель Дубровиччини з 3 знайомими, один з яких – співробітник ДСНС Рівненщини.

Чоловіки скуповували «сонячне» каміння, сортували його по фракціях та перепродували вже за вищими цінами. Працювали лише з гуртовими покупцями, яким збували товар великими партіями. За 1 кг просили від 70 доларів США, в залежності від фракції та якості бурштину.  

Влітку 2023 року двох учасників схеми було затримано «на гарячому» під час продажу понад 200 кг бурштину за 12,7 тисячі доларів США. Двом іншим було повідомлено про підозру у грудні.

Під час обшуку в організатора також було виявлено ще 62 кг бурштину, а в одного з учасників – незареєстровані боєприпаси. Зокрема майже 9 тисяч патронів до стрілецької зброї та 6 реактивних протитанкових гранатометів. Вилучені боєприпаси будуть передані в ЗСУ.

Всі фігуранти обвинувачуються у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті бурштину вчинених повторно, у значних розмірах, організованою групою, а ще один з учасників угрупування я також у незаконному зберіганні, придбанні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу .

Їм загрожує до 7 років пеозбавлення волі з конфіскацією майна.

За повідомленням ДБР та Рівненської обласної прокуратури.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також