Школяр зі Здолбунова «удосконалив» увімкнення повітряної тривоги

4212 0

Ми у соцмережах:

Школяр зі Здолбунова «удосконалив»  увімкнення повітряної тривоги

Юний здолбунівець Юрій Кір'янчук створив програму для автоматичного ввімкнення сигналу повітряної тривоги.

Всі ми пам'ятаємо епопею з увімкненням сигналу повітряних тривог: там не чути, там не увімкнулась і т.д. До сьогодні кілька закладів вручну вмикають сигнал, але це неефективне використання людино-годин, адже 24/7 у закладі має хтось чергувати. І от у Здолбунівській ЗОШ №4 вирішили автоматизувати цей процес увімкнення. І зробив це дев'ятикласник, який обожнює ІТ, повідомляє Здолбунівська міська рада.

Юрій Кір'янчук створив і тепер тестує у своїй рідній школі програму, яка автоматично вмикає сигнал повітряної тривоги з гучномовців, а також щоденний відлік хвилини мовчання та гімн України о 9:00.

Таку ідею "підкинула" йому директорка закладу Тетяна Куць. Вона та вчителька інформатики Оксана Тонковид неодноразово готували Юру до районних та обласних олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, з яких він повертався з перемогою.

Директорка ЗОШ №4 Тетяна Куць каже :

- Ця програма вже тиждень як успішно тестується у нашому закладі. Все, що необхідно для автоматичного увімкнення сигналу тривоги, - безперебійний інтернет. Тому ми готові поділитися ідеєю з іншими закладами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також