Скільки заробляють на Рівненщині нові голови двох райрад та що мали попередники

898 0

Ми у соцмережах:

Скільки заробляють на Рівненщині нові голови двох райрад та що мали попередники

На Рівненщині з початку року замість шістнадцяти районів – чотири. У кожному новоствореному районі обрали нового голову райради. Тепер їм підпорядковується значно більша громада, ніж попередникам.

Суспільне поцікавилося, чи змінилася заробітна плата в очільників нових районів та скільки заробляли їхні попередники. Раніше вже повідомляли про заробітки голови Рівненської райради. Згодом відповідь дали з Сарненської та Дубенської райрад.

З початку року на Рівненщині діють Рівненська, Дубенська, Вараська та Сарненська райради. Суспільне надіслало їм інформаційні запити, де запитали: 

який посадовий оклад в голови райради? 

чи отримує він надбавки, доплати, премії, матеріальну допомогу і якщо так, то скільки; яким був розмір посадового окладу, заробітної плати, надбавок, доплат, премій та матеріальної допомоги у попереднього очільника району.

Скільки заробляє голова Сарненської райради й що мав попередник
Посадовий оклад голови Сарненської райради восьмого скликання становить 15 тисяч гривень, йдеться у відповіді на інформаційний запит, надісланій за підписом голови райради Ярослава Яковчука. 700 гривень йому доплачують за 5-й ранг посадової особи місцевого самоврядування, 30% від окладу – надбавка за вислугу, з урахуванням доплати за ранг (за нашими розрахунками, це 4710 гривень).

Ярослав Яковчук отримує надбавку за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням інших надбавок – за нашими підрахунками, це 10 205 гривень.

Голова Сарненської райради отримав премію у грудні 2020 року – за фактично відпрацьований час у розмірі 100% його посадового окладу, тобто 15 тисяч гривень. Без її урахування заробіток голови Сарненської райради становить 30 615 гривень щомісяця.

Попередник Ярослава Яковчука, голова райради сьомого скликання, мав посадовий оклад у розмірі 15 тисяч гривень, 700 гривень – за 5-й ранг посадової особи місцевого самоврядування, 15% від окладу – надбавка за вислугу, з урахуванням доплати за ранг (за нашими розрахунками це 2250 гривень) та надбавку у розмірі 50% від окладу з урахуванням інших надбавок за особливий характер роботи – це ще 8975 гривень. Загалом виходить 26 925 гривень щомісяця.

Щорічно попередній очільник Сарненської райради отримував матеріальну допомогу та допомогу для оздоровлення в розмірі середньомісячної зарплати, а також премії у розмірі середньомісячної зарплати до державних та професійних свят – День Конституції, День Незалежності, у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці, – повідомили у райраді.

Заробітки нинішнього і попереднього голови Дубенської райради
Посадовий оклад голови Дубенської райради восьмого скликання – 15 тисяч гривень, зазначено у відповіді на інформаційний запит Суспільного. Голові райради Віктору Ковальову присвоєний 6-й ранг посадової особи місцевого самоврядування, за що передбачена доплата в 650 гривень. 10% від окладу він отримує як надбавку за стаж держслужби (за нашими розрахунками, це 1565 гривень), а 50% від цієї суми – надбавка за особливий характер роботи й інтенсивність праці (це, за нашими підрахунками, ще 8 607,5 гривень). Загалом виходить 25 822,5 гривні щомісяця.

Віктору Ковальову призначили також преміювання розміром у 100% від посадового окладу протягом усього 2021 року – це ще 15 тисяч гривень.

Його попередник, згідно з інформацією, надісланою у відповіді на запит, до червня 2020-го мав оклад в 14 тисяч, опісля – 15 тисяч гривень. Йому було присвоєно 5-й ранг посадовця органу місцевого самоврядування, доплата за це – 700 гривень.

25% від окладу – надбавка за стаж держслужби, з урахуванням доплати за ранг (за нашими розрахунками, це 3925 гривень) та надбавку у розмірі 50% від окладу з урахуванням інших надбавок за особливий характер роботи та інтенсивність праці – це ще 9812,5 гривень. Загалом виходить 29 437,5 гривень щомісяця.

Окрім того, впродовж усього 2020-го року очільник райради отримував премію розміром у 100% від посадового окладу.

Що відомо
Суспільне публікувало, скільки заробляє голова новоствореної Рівненської райради на Рівненщині.
Як повідомляли раніше, зарплата міського голови Рівного з усіма надбавками складає близько 30 тисяч гривень.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також