Скульптора з Острога засудили за вбивство

1279 0

Ми у соцмережах:

Скульптора з Острога засудили за вбивство

Сьогодні, 25 листопада, Здолбунівський районний суд визнав винним 54-річного скульптора Віктора Архіпова у вчиненні умисного вбивства та замаху на вбивство.

Слідчі з’ясували, що 23 лютого 2020 року житель села Розваж, який підпрацьовував скульптором і використовував для цього підсобку на території складських приміщень одного із навчальних закладів Острога, розпивав алкогольні напої разом із 30-річним односельцем. Під час конфлікту він завдав чоловіку сокирою декілька ударів по голові. Потерпілому вдалося втекти: біля під’їзду одного з будинків його виявив острожанин та викликав «швидку».

Поліцейські затримали зловмисника. Йому повідомили про підозру у вчиненні замаху на вбивство, а суд обрав запобіжний захід  — тримання під вартою.

Наступного дня в майстерні скульптора поліцейські виявили у нефункціонуючій шахті заховане під попелом тіло жінки. Загиблою виявилася 49-річна острожанка, яка зникла близько місяця тому. На її тілі правоохоронці виявили ножове поранення грудної клітки.

Під час досудового розслідування Віктор Архіпов своєї вини не визнавав та запевняв, що до обох злочинів не причетний. Втім, зібраної доказової бази виявилося достатньо для доведення вини підозрюваного. 

Суд визнав 54-річного підсудного винним у скоєнні особливо тяжких злочинів, тож за вчинене умисне вбивство призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років, а за замах — на 10. Втім шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, засудженому обрано загальне покарання — 15 років ув’язнення.

До моменту набрання законної сили вироку чоловік і надалі перебуватиме під вартою.

Читайте також: «Ти в своїх скульптурах нікого не замурував?» — жартома запитав у скульптора в Острозі товариш і ледь вижив після ударів вбивці тесаком

Скульптора підозрюють в умисному вбивстві та замаху на вбивство

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також