Сніг у Рівному прибиратимуть приватні грейдери

1114 0

Ми у соцмережах:

Сніг у Рівному прибиратимуть приватні грейдери

Рівненському міському шляхово-експлуатаційному управлінню виділено понад 6 мільйонів 700 тисяч на придбання нової прибиральної техніки. Але цієї зими доведеться чистити дороги ще орендованими грейдерами, бо гроші виділили тільки минулого тижня.

Угоди на використання трьох грейдерів уклали з підприємствами «Рівнешляхбуд» та «Рівнебудальянс». У самому міськШЕУ є ще стільки ж власних.

Віктор Климук, начальник Рівненського ШЕУ: — Мені вдалося переконати депутатів профінансувати купівлю нових машин. За цих 6 мільйонів ми придбаємо одну комбіновану машину, грейдер, два тракторних причепи, трактор з навантажувачем і дорожньою фрезою. Також хочемо придбати трактор, який може з дороги, як пилосмок, збирати листя. Якщо чесно, то наші потреби значно більші. Підприємству потрібно додатково до цих ще хоч сім одиниць техніки. П'ять машин перебувають у поганому стані — намагатимемося їх замінити на нові. Нагадаємо, що Рівненське міськШЕУ прибирає та посипає вулиці міста, вигравши тендер на ці роботи вартістю 64 мільйони гривень. Однак, як ми вже повідомляли, прокуратура виявила порушення при проведенні тендера, і в суді його результати скасували. Зокрема, вказано на те, що міськШЕУ надало на тендер перелік робіт, не маючи на деякі з них ліцензії. Тож суд позбавив підприємство права прибирати рівненські дороги. Натомість міськвиконком прийняв формальне рішення, яке дозволило комунальному підприємству виконувати ці роботи до кінця року. А тоді — новий тендер.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також