Стан шкіри розповість про хвороби

1007 0

Ми у соцмережах:

Стан шкіри розповість про хвороби

Цукровий діабет 2-го типу. Це ендокринне захворювання проявляє себе акантозом — темними, оксамитовими ділянками шкіри, які зазвичай виникають у місцях складок тіла: на шиї, у пахвових западинах. У багатьох випадках, помічаючи ці плями, люди не думають, що у них діабет. Прикметно, що подібні зміни шкіри з’являються переважно в осіб молодших 40 років.

Ревматоїдний артрит. Запальне захворювання, що викликає набряклість і біль у дрібних суглобах рук і ніг, іноді може проявлятися на шкірі. У близько 20-30% пацієнтів з ревматоїдним артритом виникають підшкірні грудки біля ураженого суглоба. Також спостерігається потоншення шкіри, її просвічування на тильному боці рук.

Запальні захворювання кишечнику. Вони можуть проявлятися появою вузлуватої еритеми — запального ураження шкірних і підшкірних дрібних судин з утворенням щільних болючих вузлів різного розміру. Іншою ознакою (наприклад, при коліті) може бути гангренозна піодермія. Це виразки, які зазвичай виникають на гомілках, щиколотках, руках. Зазвичай починаючись як маленькі бульбашки, вони потім зливаються і стають глибокими виразками.

Гепатит С. За даними журналу Європейської академії дерматології та венерології, з цим захворюванням печінки пов'язана низка шкірних патологій. До них належать васкуліт, червоний плоский лишай, що мають своєрідний вигляд і структуру — розпізнавати їх повинен лікар.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також