Суд над лікарем Думановським: назвали нову причину смерті хлопчика

5103 0

Ми у соцмережах:

Суд над лікарем Думановським: назвали нову причину смерті хлопчика

У Рівненському міському суді відбувся допит першого експерта, який робив висновок про смерть 5-річного Миколи Антонюка.

Як написала у своєму Facebook соціальна юристка Ліана Диновська, експертка Алла Колодько зазначила, що дитина померла від інфекції крові. Окрім цього, вона не бачила ніякої хвороба Крона, на яку посилається захисник та сам лікар Костянтин Думановський.

Нагадаємо, що Констянтин Думановський є колишнім завідувачем відділення планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні.

У 2015 році батьки привезли п’ятирічного хлопчика Миколку до лікарні з підозрою на апендицит. Бо близько першої ночі він прокинувся від раптового дуже сильного болю. За кілька годин хлопчика не стало. Рідні звинувачують у всьому хірурга, який погано його оглянув. А високу температуру порадив збивати розчином оцту та води. Пізніше в мережі був оприлюднений аудіозапис зборів медперсоналу. Із аудіозапису випливає, що комісія у лікарні вирішувала, як розписати все так, щоб ніхто не поніс відповідальності за смерть дитини.

З’ясувати, чи є провина лікаря у смерті дитини, мала спеціальна судово-медична експертиза у Харкові. Однак її висновки настільки суперечливі, що потребують пояснень тих, хто її готував. Тому суд й допитує по черзі судових експертів, які її готували, у режимі відеоконференції.

Читайте також по темі: Поновлений через суд лікар Думановський знову звільнений

Сім’я Думановських не хоче публічного суду. Боїться за інтимне життя сина


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також