Сім’я Думановських не хоче публічного суду. Боїться за інтимне життя сина

2407

Перше засідання у судовій справі Костянтина Думановського, який хоче поновитися на посаді завідувача відділення планової хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні, вимагає скасувати дисциплінарне стягнення та виплатити йому компенсацію у розмірі середньомісячної заробітної плати за вимушений прогул, протривало недовго. І без самого Костянтина Думановського.

Георгій Думановський

Георгій Думановський
До Рівненського міського суду прийшло чимало активістів, рідні 5-річного Миколки Антонюка, у смерті якого звинувачують Костянтина Думановського, та представники чи не всіх ЗМІ, які працюють у Рівному. Замість Костянтина Думановського його інтереси прийшов відстоювати батько, Георгій Думановський, який багато років був головним лікарем обласної дитячої лікарні, та адвокат Людмила Конончук.
Анна Степанюк, бабуся та ріджні Миколки Антонюка
Рідні померлої дитини зазначили, що прийшли до суду, бо не хочуть, щоб лікар Думановський повернувся на посаду і надалі лікував дітей. Як зазначила бабуся хлопчика Анна Степанюк, цинічно з боку Костянтина Думановського поновлюватися на посаді. За словами жінки, лікар не визнає своєї провини і навіть не попрохав вибачення у батьків хлопчика. Засідання розпочалося із того, що адвокат Костянтина Думановського та його батько наполягали, що їх не можна знімати. Людмила Конончук одразу підготувала клопотання про те, щоб зробити судове засідання закритим. Наполягала, що під час розгляду можуть бути розголошені інтимні подробиці із життя її клієнта. Представники Рівненської обласної дитячої лікарні, яка є відповідачем у справі, не погодилися з таким клопотанням. Як зазначив адвокат лікарні Сергій Удовиченко, суд розглядає трудовий спір, а тому про розголошення будь-яких подробиць із приватного життя Костянтина Думановського не може йтися. Окрім того, адвокат додав, що вони сподіваються на справедливий суд, і зазначив, що були цілком законні підстави для звільнення лікаря Думановського.
Наталія Діонісьєва
Більше півгодини суддя Наталія Діонісьєва була у нарадчій кімнаті. Втім, у клопотанні Думановських про закрите засідання відмовила, посилаючись на те, що розголошення державних таємниць чи подробиць інтимного життя під час розгляду справи не буде.
Георгій Думановський Людмила Конончук
Адвокат Людмила Конончук одразу ж подала інше клопотання – щоби їй дали час ознайомитися з матеріалами справи, тому що вона хоче знати, на якій підставі у залі представники ЗМІ проводять відео- та фото фіксацію, а також, щоб підготувати клопотання про зменшення кількості присутніх у судовій залі. За словами адвоката, вони заважають слуханню справи. Суддя перенесла засідання на 10.00 18 лютого, тобто на четвер наступного тижня.
Анна Степанюк, бабуся та ріджні Миколки Антонюка
До слова, пані Конончук зазначила, що кожен має право на презумпцію невинуватості, вину Костянтина Думановського не довели (правоохоронці ще розслідують кримінальне провадження), а звільнення, на думку адвоката, сформувало хибну думку суспільства, що Костянтин Думановський одноосібно винний у смерті дитини. Георгій Думановський відмовився будь-що коментувати і лише наполягав, що він не хоче, аби його знімали.