Темні кола під очима: тривожний симптом чи лише втома

1565 0

Ми у соцмережах:

Темні кола під очима: тривожний симптом чи лише втома

Синці під очима є наслідком безсонних ночей, стресу на роботі, втоми — так вважають зазвичай. Однак фахівці стверджують, що кола під очима насправді найчастіше виникають через гіперпігментацію. Спровокувати її прояв можуть як тривале перебування на сонці, куріння і поганий сон, так і генетика. При недостатньому кровообігу під очима кров у капілярах застоюється, і гемоглобін змінює свій колір.

Спровокувати появу синців під очима також може сезонна алергія. Через закладеність носа порушується кровообіг, що призводить до розширення вен на ділянці під очима. Сприяє появі синців під очима і те, що людина проводить занадто багато часу, втупившись в екрани гаджетів, напружуючи органи зору. Як наслідок — збільшуються дрібні кровоносні судини, створюючи навколо очей ті самі злощасні тіні.

Як позбутися темних кіл під очима? Першим кроком має бути ретельний аналіз раціону. Спеціальної дієти немає. Але раціон, що складається зі свіжих фруктів, овочів, цільних злаків, пісного білка і корисних жирів, може помітно покращити стан шкіри — в тому числі й навколо очей.

Вважають, що деякі продукти можуть допомогти. Наприклад, помідори, що містять антиоксидант під назвою лікопін, — він покращує кровообіг і захищає кровоносні судини. З тією ж метою в раціон також можна додати чорницю, кавун, апельсини і буряк.

Якщо хочете позбутися від темних кіл під очима, від червоного вина і кави краще відмовитися. Замінити ці напої можна простою водою: її недостатнє споживання призводить до зневоднення організму, а значить, і до темних кіл під очима, і надає жовтуватий відтінок шкірі в цілому. Крім того, потрібно нормалізувати свій сон — рекомендують спати від 7 до 9 годин на добу і вести здоровий спосіб життя.

Однак синці під очима можуть бути й симптомом серйозного захворювання. Анемія (низький гемоглобін), отруєння, кишкова інфекція, інтоксикація при інфекційній хворобі, головний біль судинного характеру, захворювання серця і судин — низка проблем із здоров’ям, на які вказують темні кола під очима. Якщо темні кола, мішки під очима, почервоніння очей, турбують постійно, то обов’язково потрібно пройти обстеження.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також