Торгові центри перебудують, і в Рівному буде два нових кінотеатри

5860 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Відтоді як у Рівному закрили кінотеатр «Ера», кінопалац «Україна» зайняв «монопольне» становище у місті. Такою ситуацією невдоволені багато рівнян і висловлювалися за те, що місту потрібна альтернатива. Такі пропозиції рівнян збіглися з планами бізнесменів. Цієї осені у місті таки з’явиться альтернатива — відкриється кінотеатр на території ТРЦ «Екватор», а за кілька років обіцяють збудувати й кінотеатр у ТРЦ «Чайка».

Кінозали на території «Екватора», що на вулиці Макарова у Рівному, облаштовує мережа MULTIPLEX, чий кінотеатр працював на вулиці Гагаріна у Рівному і яка є найбільшою мережею кінотеатрів в Україні. Кінотеатр в «Екваторі», як обіцяють, стане найбільшим у регіоні, площею понад 2000 кв. м. Він матиме п’ять кінозалів на більш ніж 700 місць, які «будуть оснащені передовими технологіями кінопоказу, забезпечать чудову акустику та якісне зображення», зазначено у прес-релізі ТРЦ «Екватор». В «Україні», нагадаємо, працює три кінозали на близько 700 місць.

Віталій ГерманВіталій Герман, заступник міського голови:

— До управління містобудування та архітектури зверталися за дозволами, щоб облаштувати у торговому центрі п’ять кінозалів, у яких буде 680 посадкових місць. Управління уже видало їм містобудівні умови та обмеження. Це дозволяє замовникам виготовити робочий проект. Загалом реконструкція має охопити 2513,4 м.кв. Після того як буде виготовлено робочий проект, можна буде брати дозвіл на виконання будівельних робіт та приступати до роботи.

Щодо кінотеатру в ТРЦ «Чайка», що на вулиці Гагаріна у Рівному, то обіцяють, що він буде найбільшим в Західній Україні.

— Власники ТРЦ «Чайка» уже отримали дозвіл від міського управління архітектури, щоб вдвічі збільшити площу центру та відкрити зону дозвілля з кінотеатром, — розповів Віталій Герман, заступник міського голови. — Кінотеатр у «Чайці» матиме шість кінозалів на 250-300 місць у кожному. Біля кінозалів будуть фудкорти і зона відпочинку та розваг. Загалом будівля буде розпланована так, що на першому поверсі будуть місця для торгівлі; на другому — ігровий простір із приміщеннями виставкових залів; між другим та третім поверхом амфітеатром планується розмістити шість кінозалів; на третьому поверсі, крім кінозалів, по периметру будуть зони дозвілля, відпочинку та розваг; четвертий поверх займе частину площі будівлі, на якій планується розмістити два технічні приміщення. Реконструкцію планують завершити через півтора року, тобто на початку 2022 року вже можливе відкриття оновленого закладу.

До речі, власники ТРЦ планували удвічі збільшити площу центру ще близько десяти років тому. На сайті ТРЦ «Чайка» досі збережена інформація про відкриття другої черги у 2015 році, проте лише цього року ТОВ «Чайка Девелопмент» взяло у міській раді дозвіл на реконструкцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також