У Рівному – сміттєвий монополіст

2571 0

Ми у соцмережах:

У Рівному – сміттєвий монополіст

Рівненське комунальне підприємство КАТП-1728, якому ще три роки тому пророкували зникнення, тепер обслуговуватиме 100% міста.

До цього вони забирали сміття із 40% території, а левова частина ринку належала «Санкому». Однак на новий тендер із вивезення відходів подалось лише одне КАТП.

За словами міського голови Володимира Хомка, щоб не було монополії, він особисто просив київську фірму зайти на ринок. Вона погодилася, проте виставила одну вимогу - лише після перемоги на тендері підприємець витратить гроші на закупівлю техніки та смітників.

- Ніхто так не міг ризикувати. Адже комусь потрібно було б вивозити сміття, поки вони заходитимуть на ринок. По-друге, нам уже «Санком» обіцяв купити техніку, але свого слова не стримав. Більше навіть бажаючих не було через низький тариф на вивезення відходів. Скажу, що до того часу, поки буде така ціна, не буде в Україні ніякої переробки сміття. Це вам скаже будь-який спеціаліст. Усі кричать: «Давай переробляй сміття!». Але у Європі кожен платить за це приблизно 5 євро, - сказав Хомко.

Додамо, що КАТП-1728 досі не має потужностей, щоб забезпечити вивіз сміття із усього Рівного. Тому для того, щоб усе охопити, вони візьмуть сміттєвози та смітники в оренду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також