У Рівному знову горів базар. Цього разу — без жертв

1318 0

Ми у соцмережах:

У Рівному знову горів базар. Цього разу — без жертв

Суботнього вечора до продуктового базару в центрі міста мчали пожежні автоцистерни. Густий дим валив з критого ринку, де палали прилавки з продуктами. Щоправда, торговців та покупців у цей момент там вже не було. Робочий день на ринку уже закінчився, тож обійшлося без метушні і без постраждалих.

Причину пожежі експерти ще встановлюють: був це підпал чи все ж сталося коротке замикання — заіскрило і почало горіти, а далі вогонь швидко перекинувся на товари. В тих рядах продавали ковбаси, чай, цукерки. Пощастило, що полум’я не встигло дійти до кіоску біля входу, де торгують олією — от тоді загасити його було б набагато складніше.

Навесні 2022-го у критому ринку також була пожежа: тоді в задимленому підвальному приміщенні загинуло двоє людей. Ще двох чоловіків вдалося вивести з пастки.

Цього разу надзвичайникам також довелося рятувати живі душі: вогнеборці разом з патрульними винесли на свіже повітря 19 кліток з папугами, хом’яками, морськими свинками та кроликами.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС у Рівненській області:

— Через те, що пожежа сталася саме у вечірній час, коли ринок уже не працює, доїхати було помітно легше. Не було ні автомобілів, ні людей в тому місці, ніхто не загороджував рятувальникам проїзд і не стояв на гідрантах. Пожежна частина знаходиться неподалік, через дорогу. Прибули за хвилину з моменту виклику. Було сильне задимлення, тож евакуювали з приміщення тварин, які там були. Одразу подали вогнегасні речовини, повністю пожежа була ліквідована о 21:05. Вогнем знищено один продовольчий кіоск, дві холодильні установки, торгове обладнання та пошкоджено шість кіосків. Попередня причина загоряння ще встановлюється — фахівці все ретельно перевірять.

Дмитро Антипюк, торгує на другому поверсі критого ринку:

— Горіло на першому поверсі, але дим миттю пішов нагору, на другий. На щастя, з хвилястими папужками та з іншими тваринами у клітках все добре — ніхто з них не задихнувся. Дуже вдячний, що їх кинулися рятувати у першу чергу. Охорона ринку вчасно помітила загоряння та викликала пожежників. Рятувальники справді приїхали дуже швидко, якась хвилина — і вони вже збивали замки на дверях. Хтось почув, що на другому поверсі є пташки і побігли їх рятувати, повиносили у клітках на вулицю. Папужки мої не померзли, швидко приїхав і забрав додому: мені подзвонив знайомий і розповів про пожежу. А от прилавок від сажі наступного дня довелося відмивати. Колегам-продавцям на першому поверсі, на жаль, пощастило менше — багато чого погоріло. Але добре, що рятувальники так оперативно зреагували, якби вогонь перекинувся на інші кіоски, могло би бути набагато гірше.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також