Власники землі хочуть «шматочок Бельгії» у Рівному

1503 0

Ми у соцмережах:

Власники землі хочуть «шматочок Бельгії» у Рівному

Усе більше розбудовується в останні роки новий мікрорайон у Рівному, якому дали назву «На Щасливому». Там уже проживає близько 10 тисяч осіб. Однак і це — лише невелика частина того, що там заплановано.

Своє бачення цього кварталу уже презентувала перед архітектурно-містобудівною радою Рівного архітекторка Софія Шапран. Майбутні будинки будуть виконані в оригінальному стилі та нагадуватимуть Бельгію. Замовник цього будівництва — компанія «Оптимус Р». Кінцевими власниками її є забудовник Юрій Фалко та Роман Швед, відомий також тим, що є директором «Альтернативної Теплової Компанії», яка постачає тепло для установ та організацій міста.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— Земельні ділянки на вулиці Березовій перебувають у приватній власності. У перспективі власники землі хочуть збудувати там кілька житлових кварталів. Наразі управління містобудування та архітектури розглядає пропозиції щодо будівництва першого кварталу. Забудовник має намір зробити там динамічну забудову з сучасною стилізацією історичної архітектури Бельгії. Якщо я не помиляюся, то робоча назва цього житлового кварталу буде «Брюгге». Будинки там матимуть декоративні фронтони та центральну вставку. Загалом будівлі матимуть від 3 до 6 поверхів. Останній поверх в будинку буде мансардним.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також