Уряд залишив незмінною ціну на газ до вересня

1203 0

Ми у соцмережах:

Уряд залишив незмінною ціну на газ до вересня

Кабінет Міністрів залишив незмінними ціни на природний газ для населення до 1 вересня 2018 року. Таке рішення прийняли на засіданні уряду 26 липня.

Як повідомляє Українська правда”, з липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ із питань газопостачання. Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення від 30% до 60% (залежно від зростання цін на міжнародних ринках). Натомість, прем'єр-міністр України вважає таке різке підвищення невиправданим.

За словами джерела в уряді, за рік українська сторона запропонувала МВФ не менше восьми варіантів зміни формули ціни на газ, які дали б змогу уникнути "непідйомного для звичайних громадян" підвищення ціни.

Проте позиція Фонду є досить жорсткою МВФ, зважаючи на те, що Україні надавали черговий валютний транш торік саме на умові підняття ціни на газ.

У червні цього року директорка-розпорядниця Фонду Крістін Лагард заявила, що виконання передумови, що стосується цін на газ, є критично важливим для завершення поточного перегляду підтримуваної МВФ програми.

За її словами, дві інші передумови - внесення правки до ухваленого нещодавно закону про Вищий антикорупційний суд і дотримання граничного дефіциту держбюджету. Верховна Рада 12 липня внесла необхідні правки до законодавства про ВАКС.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також