Увесь час хочеться спати

836 0

Ми у соцмережах:

Увесь час хочеться спати

Існує багато причин, через які постійно хочеться спати. Таке бажання може бути звичайною втомою або ж недосипанням. До того ж ми живемо в час війни, коли нічні тривоги порушують наш сон — але ігнорувати їх не варто, бо це ж питання нашої безпеки.

Водночас сонливість може бути й симптомом хвороб. Найперше, лікарі рекомендують звернути увагу на такі захворювання, як анемія, гіпотиреоз, депресія та тривожний розлад, дефіцит вітаміну Д. Для цього потрібно звернутись до свого лікаря, який направить вас на загальні аналізи крові, рівень гормонів щитоподібної залози, вітаміну D та проконсультує щодо інших причин порушення сну.

Можливо, варто звернутися до психотерапевта чи психіатра, оскільки безсоння може бути причиною депресії та тривожного розладу.

Загалом існують рекомендації, які допоможуть покращити сон. Лягати спати слід в той самий час. За 4–6 годин не вживати збуджувальних напоїв, які містять кофеїн. Не їсти перед сном, але і не лягати голодним. Не пити багато рідини на ніч. Фізична активність, заняття спортом, але в першій половині дня. Якщо спите вдень, робіть це не більше 30 хв. За годину до сну відкладіть телефон, вимкніть телевізор та комп’ютер, якщо є змога — прогуляйтеся на свіжому повітрі. У спальні має бути тихо, темно, прохолодно і достатньо свіжого повітря. За необхідності використовуйте маску для сну і вушні затички.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також