В обласній дитячій лікарні створюють діагностичний центр

628 0

Ми у соцмережах:

В обласній дитячій лікарні створюють діагностичний центр

У складі нового структурного підрозділу проводитимуть ультразвукові дослідження, дослідження з функціональної діагностики. Тут також працюватиме рентгенологічне відділення. Тобто всі методи інструментальної діагностики будуть сконцентровані в одному центрі.

Такі зміни у структурі обласної дитячої лікарні напередодні обговорили на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства під головуванням Юрія Білика.

За словами медичної директорки РОДЛ Любові Філик, насамперед, це буде зручно для пацієнтів. А також дозволить оптимізувати роботу лікарні, раціонально використовувати технічні та кадрові ресурси.

- Упродовж останніх трьох років в нашій лікарні значно розширився спектр та кількість інструментальних досліджень. Завдяки тому, щоб ми доостастили нині діюче діагностичне відділення новим обладнанням. Зокрема, багатоканальними електрокардіографами, холтерами, сучасними УЗД-апаратами, електронейроміографом, оновили обладнання зі спірографії. Зміцнили і матеріально-технічну базу рентгенологічного відділення. А до кінця року очікуємо від Світового банку ще й комп’ютерний томограф, - розповіла Любов Філик.

У той же час, проведення ендоскопічних досліджень перенесуть до хірургічного центру, створивши там ендоскопічний кабінет.

Крім того, в діагностичному центрі лікарні планують працевлаштувати двох лікарів-інтернів на посади рентгенлаборантів. І таким чином вирішити проблему нестачі відповідних фахівців. На засіданні комісії депутати погодили заявлені зміни до структури та штатного розпису обласної дитячої лікарні, повідомила пресслужба Рівненської обласної ради. .

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також