В Україні залишилося лише два доларових мільярдери

4758 0

Ми у соцмережах:

В Україні залишилося лише два доларових мільярдери

В Україні залишилось лише двоє бізнесменів, чиї статки перевищують мільярд доларів - це власник холдингу СКМ Рінат Ахметов і власник компанії Interpipe Віктор Пінчук.

 Рейтинг найбагатших українців опублікував NV.

За останній рік кількість доларових мільярдерів в Україні скоротилася на сім - з дев'ятьох до двох людей, чого не спостерігалося з 2006 року.

Статки Ахметова видання оцінює у 6,6 мільярда доларів. Порівняно з 2021 роком вони скоротилися на 43 відсотки. Втім, якщо порівнювати їх із міжнародним списком Forbes, оприлюдненим у квітні, статки бізнесмена за останній час зросли - навесні їх оцінювали у 5,7 мільярда доларів.

Вартість активів Пінчука видання оцінило в 1,7 мільярда доларів. Їхнє скорочення у порівнянні з 2021 роком - на 34 відсотки. Вони зменшились і відносно весняного рейтингу Forbes - тоді їх оцінювали в 2,1 мільярда доларів.

На третьому місці у рейтингу - колишній президент України Петро Порошенко і його син Олексій (основний актив - кондитерська корпорація "Рошен") зі статками у 954 мільйони доларів (падіння з 2021 року - 37 відсотків).

На четвертому місці - власники мережі гіпермаркетів "Епіцентр" і "Нова Лінія" Олександр і Галина Гереги з 907 мільйонами доларів (мінус 38 відсотків).
На п'ятому місці - засновник фінансово-технологічної компанії Revolut Влад Яценко з 894 мільйонами доларів.

Шосте і сьоме місце ділять співзасновники IT-компанії Grammarly Максим Литвин та Олексій Шевченко з активами у 865 мільйонів доларів кожен.

На восьмому місці - власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський зі статками в 853 мільйони доларів.

На дев'ятому - співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський з 632 мільйонами доларів.

Замикає "десятку" президент холдингу "Кернел Групп" Андрій Веревський - 567 мільйонів доларів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також