Віктор Матчук побачив зсередини роботу обласної ради і вирішив, що більше не претендуватиме на депутатство

1476 0

Ми у соцмережах:

Віктор Матчук побачив зсередини роботу обласної ради і вирішив, що більше не претендуватиме на депутатство

Перший рік депутатства у Рівенській обласній раді не вселив оптимізму обранцеві від Рівного Віктору Матчуку, він називає цей рік глевким млинцем, хоча віддає належне можливості роздивитись зсередини, хто є хто в обласній раді. Він занепокоєний, що фракція «Нашої України», до якої належить і сам п.Матчук, надто нечисленна, і ще більше — неприємним досвідом того, що як би обгрунтовано не ставилося питання на сесії, воно не проходить лише тому, що ініціатор — «нашоукраїнець».

Усе вирішує «контрольний пакет»
Перший рік депутатства у Рівенській обласній раді не вселив оптимізму обранцеві від Рівного Віктору Матчуку, він називає цей рік глевким млинцем, хоча віддає належне можливості роздивитись зсередини, хто є хто в обласній раді. Він занепокоєний, що фракція «Нашої України», до якої належить і сам п.Матчук, надто нечисленна, і ще більше — неприємним досвідом того, що як би обгрунтовано не ставилося питання на сесії, воно не проходить лише тому, що ініціатор — «нашоукраїнець». — Обласна рада є машиною для затвердження рішень недепутатів, — констатує він, — тому що вона є придатком облдержадміністрації, або возом, який стоїть попереду коня. «Контрольний пакет депутатів» тут голосує на порух голови чи руки певної особи незалежно від того, якими були попередні домовленості, а всі інші — статисти.
Дві тисячі — хворим дітям
До своїх заслуг за рік депутатських повноважень Віктор Матчук відніс виділення 350 тисяч гривень на розвиток підприємництва, коштів на 25-гривневі доплати репресованим та політв’язням, а також те, що Рівному нарешті дали дотацію з обласного бюджету — 10 тисяч гривень. Дві тисячі гривень з облбюджету «на здійснення депутатських повноважень в округах» п.Матчук розподілив без роздумів: на лікування та операції дітям, які їх негайно потребують і батьки яких не володіють необхідними сумами грошей. Зі слів пана депутата, за минулий рік особистих коштів він використав значно більше, а тому вже зараз можна стверджувати, що двома тисячами усім хворим не допоможеш. При обласній раді є фонд «Допомога», в якому оперують набагато більшими коштами: 200 тисяч гривень становить особистий фонд голови облдержадміністрації, 200 тисяч — голови облради і ще 200 тисяч — фонд усіх депутатів ради. Там, очевидно, й варто просити грошей.
Матчук — не рухівець і не політик?
Уже зараз, за три роки до наступних виборів, п.Матчук заявляє, що більше не претендуватиме на депутатство до обласної ради, а після минулорічного невдалого балотування до Верховної Ради за партійним списком — що він узагалі не політик. На сьогодні Матчук-рухівець не зовсім рухівець, оскільки його членство у Народному Русі зависло у повітрі, — після заяви про призупинення свого членства у партії він подав заяву про відкликання попередньої, але досі немає відповіді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також