Як вибрати соковижималку | Яка соковижималка краще для будинку

718 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати соковижималку

Склянку свіжовичавленого соку з ранку - це не тільки смачно, але і дуже корисно.

А отримати фреш зараз можна всього лише за кілька хвилин за допомогою соковижималки. Особливо без цього приладу не обійтися людям, які ретельно стежать за своїм харчуванням через деяких недуг. Також соковижималка стане у нагоді батькам, які для зміцнення імунітету можуть балувати дітей смачним напоєм. Причому, що сучасні соковижималки являють собою багатофункціональні прилади, з допомогою яких можна отримати не тільки соки, але і пюре, нектари або навіть різні овочеві коктейлі.

Але як вибрати соковижималку для дому правильно? Адже різноманіття вибору моделей може вивести з рівноваги навіть дослідну господарку. Причому широкий асортимент може вивести з рівноваги навіть дослідну господарку. А щоб не помилитися і зрозуміти, яка соковижималка краще достатньо уважно ознайомитися з даним матеріалом і докладно вивчити основні особливості вибору техніки.

Як вибрати соковижималку за типом?

Щоб дізнатися, яка соковижималка краще достатньо розуміти, що прилад буде вам корисний не тільки в жарку пору року. Навіть взимку ви гарантовано будете користуватися корисним пристроєм для створення смачних фрешів на основі фруктів і овочів. До того ж саме соки - це відмінний спосіб підтримувати своє здоров'я на належному рівні без зайвих клопотів.

Дізнатися, яка соковижималка краще саме для вас вам допоможе її тип. Отже, якщо ви хочете зрозуміти, як вибрати соковижималку для цитрусових, то тут ви зіткнетеся лише з 2 типами приладів: ручним і електричним. Особливо цитрусові соковижималки припадуть до душі любителям апельсинових соків. З їх допомогою отримати апельсиновий фреш можна дуже швидко, легко і без будь-яких фізичних зусиль. Для цього вам потрібно просто розрізати цитрус на 2 половинки і одну з них насадити на конус приладу. Підібрати конус можна за величиною самого плоду, а з допомогою обертальних рухів всього за кілька хвилин отримати смачний сік. Звичайно, цитрусові соковижималки не характеризуються високою потужністю. Але незважаючи на це, вони дуже економічні і відрізняються доступною ціною.

Як вибрати шнековий соковитискач також не складе труднощів. Вони дуже функціональні, а принцип роботи полягає в тиску плодів спеціальним шнеком. Далі отримана рідина буде просочуватися в ємність приладу а макуха затримуватися в ситі. Варто зазначити, що для функціонування приладу не потрібне проведення розігрівання рідини, відповідно, отриманий сік повністю збереже свої цінні якості.

Фахівці відзначають, що шнекові пристрою з усіх моделей соковитискачів можна впевнено вважати найбільш ефективними. Саме тому вони дуже цінуються серед любителів здорової їжі, так як тільки завдяки шнекової моделі можна отримати максимально високу концентрацію вітамінів лише в одній склянці соку.

В цілому серед плюсів шнекових моделей можна виділити максимальний віджимання і тривалий термін зберігання отриманого напою, який може становити до 2 днів.

Не знаєте, як вибрати соковитискач для томатів та інших овочів? Тоді сміливо віддавайте перевагу відцентровим пристроїв. До речі, використовувати їх можна абсолютно для будь-яких овочів і фруктів. Тобто, якщо ви хочете дізнатися, як вибрати соковижималку універсальну, то саме відцентровий апарат стане для вас ідеальним варіантом. Вони здатні створити смачний сік навіть з ягід з кісточками, тому конструкційно вони відрізняються від всіх аналогічних приладів. Принцип дії заснований на подрібненні плодів на спеціальній тертці. Далі отримана маса буде надходити в сепаратор, який у процесі роботи відокремлює нектар від м'якоті.

Варто відзначити, що сепаратор у відцентрових моделях може бути циліндричним або конічним. При цьому кожен має ряд своїх унікальних особливостей. Сепаратор конічного типу здатний в автоматичному режимі видаляти макуха. Причому активізувати цей процес можна легким натисканням однієї кнопки. Але є й мінуси. Наприклад, ви не зможете отримати достатню кількість соку, ніж від соковижималки ручного типу. Хоча саме конічний сепаратор здатний переробити величезну кількість плодів за короткий проміжок часу. А ось циліндричний сепаратор відрізняється більшою продуктивністю і разом з цим великою кількістю отриманого соку. Звичайно, як вибрати соковижималку для яблук, а також інших фруктів і овочів все ж вирішувати вам, але в даному випадку прилад з циліндричним сепаратором - це ідеальний варіант для швидкого приготування смачних напоїв.

Як вибрати соковижималку по потужності?

Як вибрати соковижималку по потужності

Багато в чому саме потужність є визначальним фактором при виборі приладу для приготування фрешів. Від нього залежить швидкість приготування, а також час безперебійної роботи всього апарату. Але найголовніше про що вам розповість потужність, так це про чистоту отриманого фрешу. Відповідно, чим могутніший буде обраний вами прилад, тим швидше буде обертатися сепаратор пристрою, а ви в результаті отримаєте вітамінізований фреш з м'якоттю. Також варто пам'ятати, що потужність в шнекових соковижималках завжди набагато нижче інших моделей, але і ціна на них менше.

В цілому фахівці відзначають, що потужність цитрусових моделей зазвичай не перевищує 100 Вт. А потужність шнекових може доходити до 500 Вт. При цьому найбільш потужними залишаються відцентрові моделі з показниками до 2000 Вт.

Як вибрати соковижималку для фрешу за матеріалом корпусу?

Найчастіше виробники випускають соковижималки в корпусі з пластику. Причому в даному випадку варто виділити ряд істотних плюсів, адже пластик дуже легкий по вазі, відмінно миється і відрізняється великою різноманітністю кольорів на будь-який смак. Але всі плюси перекривають мінуси, так як пластик досить крихкий матеріал. Тому важливо стежити за станом соковижималки і експлуатувати прилад в пластиковому корпусі якомога обережніше.

Не знаєте, як підібрати соковитискач для овочів і фруктів відмінної якості? Зробіть акцент на приладах в металевому корпусі. Вони створюються з алюмінію (анодованого) або нержавіючої сталі. Причому останній варіант є найбільш практичним і надійним. Нержавіюча сталь відома своїми унікальними експлуатаційними показниками. Крім цього, корпус з нержавійки завжди виглядає красиво і дуже дорого. А ось більш бюджетні прилади з алюмінію менш надійні в експлуатації. Але при цьому пристрої виглядають не гірше моделей з нержавіючої сталі.

Важливо пам'ятати, що незважаючи на функціональність і довговічність металевих соковижималок, їх вартість завжди в рази перевищує ціну пластикових пристроїв. Але якщо ваш бюджет досить обмежений, ви також можете віддати перевагу пластиковим соковижималок, які при дбайливому ставленні прослужать дуже тривалий час без поломок або інших несправностей.

Як вибрати соковижималку за обсягом?

Об'єм ємності для свіжовичавленого соку - це важливий критерій, який дозволить підібрати оптимальну саме для вас модель апарату. До речі, деякі моделі оснащені одночасно двома резервуарами: для соку і макухи.Але головне при виборі - це все ж резервуар для чистого соку, який ви в результаті отримаєте. Зазвичай ємність може становити починаючи від 200 мл і закінчуючи 2 літрами, тому перед покупкою важливо уточнити для себе, який саме контейнер вам потрібен.

Звичайно, якщо вживати фреш ви будете в невеликій кількості, то раціональніше зупинитися на моделі в 200 мл. А ось для переробки врожаю або приготування соку для всієї родини краще підбирати більш габаритні пристрою.

Якщо ви не знаєте, як вибрати професійну соковижималку, то пам'ятайте, що багато моделей мають і спеціальний резервуар для м'якоті. За даним критерієм пристрої ділять на прилади з контейнерами для м'якоті і без. Природно, по можливості віддавайте перевагу моделям з окремим контейнером. У такому випадку вам не потрібно буде після приготування фрешу повністю розбирати весь пристрій і проводити його очищення від відходів. Причому, чим більше буде місткість, тим рідше вам необхідно буде проводити очищення обладнання від макухи. А ось для переробки великої кількості плодів або приготування величезної порції фрешу для гостей краще проводити в соковижималці з вбудованим контейнер для макухи. У деяких моделях вони можуть становити до 3 л, при цьому вони легко миються і не вимагає спеціального догляду.

Управління соковижималок

Управління соковижималок

Величезний плюс соковижималок в тому, що керувати ними досить легко і просто. В основному всі моделі приладів управляються однією кнопкою, яка і запускає процес приготування фрешу. Також соковижималки можуть мати кілька додаткових режимів і опцію реверсу (виключно в шнекових пристроях). До речі останню функцію можна використовувати в тому випадку, якщо відходи заблокували роботу всього шнекового приладу. А щоб привести в дію інші опції досить просто прочитати інструкцію до обраної вами моделі приладу. Зазвичай компанії-виробники дуже доступно описують принцип дії кожного апарату, тому на вивчення характеристик соковижималки у вас піде всього лише кілька хвилин.

Але також варто виділити один момент - простотою управління відрізняються виключно побутові прилади, призначені для домашнього використання. Тому якщо вас цікавить професійна модель пристрою, будьте готові до того, що вам доведеться витратити час на вивчення її роботи. Найчастіше професійні соковижималки забезпечуються спеціальним електронним дисплеєм. Тобто, з її допомогою ви зможете запускати різні режими роботи або програмувати процес приготування. Приче налаштувати роботу системи можна через практичну сенсорну панель.

Виробники соковижималок

Як показує практика, для всіх покупців важливий не тільки функціонал соковижималок, але і бренд. У чому компанія-виробник відіграє визначальну роль при виборі пристрою, адже всі знають, що популярна торгова марка цінує свою репутацію і випускає якісну продукцію підтверджену міжнародними сертифікатами якості. Також відомі бренди дають офіційну гарантію на весь свій асортимент, як наприклад, компанії Scarlett, Philips або Maestro. Відповідно, роблячи вибір на користь перевіреної марки ви можете бути впевнені в безпеці експлуатації приладу, а також його надійності і довговічності. Не кажучи вже про надійність технічних аспектів, включаючи достатню потужність мотора, гарну електронну начинку соковижималок, а також легкий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також