За смерть племінниці водій сидітиме у колонії

15489 0

Ми у соцмережах:

За смерть племінниці водій сидітиме у колонії

Рівненський райсуд призначив чотири роки ув'язнення 41-річному водієві Миколі Левчуку за смертельну автопригоду, в якій загинула його 8-річна племінниця.

Автопригода сталась ввечері, 8 липня,  в селі Хотин біля Рівного. Водій автомобіля Mitsubishi ASX, їдучи зі швидкістю 110 км/с, на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням та з'їхав у кювет. Окрім нього в салоні перебувала також 38-річна дружина, 11-річна донька та 8-річна племінниця. Племінниця загинула.

Zaxid.net повідомляє, що у суді чоловік підтвердив обставини ДТП та розкаявся. Також заявив, що частково відшкодував матеріальні збитки. Батько загиблої дівчинки подав цивільний позов на відшкодування 1,1 млн грн моральної компенсації. Також він наполягав на ув'язненні винуватця ДТП.

Суддя Сергій Сидоренко визнав підсудного винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть, та призначив чотири роки позбавлення волі. Крім того, заборонив чоловікові на два роки сідати за кермо.

Суддя частково задовольнив цивільний позов. Тож винуватець ДТП повинен буде сплатити батьку загиблої дівчинки 561 тис. грн моральної компенсації. А також буде стягнуто зі страхової групи витрати, понесені за поховання дічинки, в сумі 15 580 гривень та моральну шкоду у розмірі 36 000 тисяч гривень.

Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також