Зеленський призначив стипендії трьом талановитим рівнянкам

2846 0

Ми у соцмережах:

Зеленський призначив стипендії трьом талановитим рівнянкам

Троє талановитих рівнянок - письменниця, співачка та художниця отримуватимуть стипендію президента.

Як повідомляє міська рада, переможницею стала Софія Гудовсек - письменниця, яка здобула перше місце на міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсах. Також вона отримала титул "Літератор року 2021". Крім того, Софія є авторкою двох книг і сценаристкою. Софія ділиться своїм враженням від отримання стипендії і вважає, що це знак того, що вона йде у правильному напрямку.

Стипендія також призначена співачці Анастасії Янцур, лірико-колоратурному сопрано, яка неодноразово вигравала гран-прі на міжнародних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Вона виступає як солістка-вокалістка у Рівненській обласній філармонії та викладає на кафедрі "Академічного вокалу" в РДГУ.
Анастасія розповідає, що для неї стипендія є визнанням творчості та важливим стимулом для подальшого розвитку і творчості.

Вже вдруге стипендіаткою стала художниця Ярослава Гузь, яка працює в галузі художнього текстилю і графічного дизайну. Вона співпрацює з організаторами культурно-мистецьких акцій і фестивалів та викладає на кафедрі Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва в РДГУ.

"Ця нагорода -підтвердження того, що коли я докладаю багато зусиль, я можу збирати плоди своєї праці. Я не планую зупинятися, а натомість планую ще більше працювати," - говорить Ярослава.

Нагадаємо, що Президентська стипендія призначається громадянам України віком від 14 до 35 років і становить один прожитковий мінімум, що наразі становить понад 2,6 тисячі гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також