Знайомство з аюрведою

259 0

Ми у соцмережах:

Знайомство з аюрведою

Знайомство з аюрведою— це давня традиційна медична система, витоки якої простягаються протягом багатьох століть. "Аюрведа" - це санскритське слово. Санскрит - одна з найдавніших і найзагадковіших мов, саме слово "санскрит" означає "досконалий", "мова богів". Слово "веда" означає в простому варіанті: "знання", "звід принципів і правил", "сукупність структурованої інформації". Тобто має приблизно те саме значення, що й сучасне слово "наука". Ще більш різноманітний і глибокий сенс має санскритський корінь "аюс". У найпростішому варіанті він має значення - "життя", у складніших варіантах він відображає глибинні, по суті філософські якості життя.

Збереження здоров’я в Аюрведі досягається шляхом підтримки балансу між тілом і духом. Аюрведа стала надзвичайно важливою у західному світі, її можна використовувати як альтернативу традиційним методам лікування. Все частіше засоби по догляду, різноманітні добавки, олії та препарати на основі натуральних компонентів використовують і україніці. І це не дивно, бо ще з давніх-давен наші бабусі збирали трави для лікувальних чаїв, робили на їх основі настоянки, додавали при купанні. Аюрведичні товари також мають натуральні рецептури. Кращі аюрведичні препарати цілком безпечні для здоров'я, їх назначають як для лікування, так і для профілактики захворювань. 

Джерела Аюрведи

Аюрведа є частиною Вед, найдавнішого зводу великих знань на Землі, витоки якого сягають тисячоліть. Сучасні дослідники вважають Веди одним із найдавніших писань, написаних приблизно 3,5–6 тисяч років тому. Але це лише час, коли вони були написані. До цього вважається, що Веди існували в усному викладі значно довше. Основу Вед складають чотири самхіти - збірки мантр, гімнів, звернених до пантеону богів: Ріг-веда, Яджур-веда, Сама-веда, Атхарва-веда. Це найдавніші ведичні тексти. Найвідомішими й найавторитетнішими медичними (аюрведичними) упаведами є, так звана, велика тріада збірок (самхіт):

  • "Чарака самхіта" (терапія) - автор-укладач Чарака.
  • "Сушрута самхіта" (хірургія) - автор-укладач Сушрута.
  • "Аштанга хрідаям самхіта" (медицина) - автор-укладач Вабхата.

Аюрведичні препарати та косметика

Аюрведична косметика базується на принципах аюрведи, традиційної медицини Індії, що існує вже тисячі років. Її головна ціль - підтримка здоров'я шкіри та краси, а також збалансований розвиток всього організму через взаємозв'язок зовнішнього і внутрішнього стану людини. Індійська косметика використовує природні складники, такі як рослинні екстракти, масла, трави та мінерали. У багатьох аюрведичних продуктах відсутні шкідливі хімічні компоненти, такі як парабени, сульфати та штучні ароматизатори.
Також існує інша аюрведична продукція, каталог якої містить різні трав'яні препарати, масла, трави, порошки, суперфуди, смузі, трав'яні чаї, а також різноманітні добавки. Ці продукти спрямовані на поліпшення фізичного здоров'я, підтримку імунітету, зменшення стресу, покращення психічного стану тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також