Коротко

Секрет довголіття — в кальції ::: Людське тіло випромінює світло ::: Розлучені частіше хворіють ::: Цукор загоює рани :::До чого призводить гучна музика ::: Хлібна скоринка... вбереже від раку ::: Чим корисний мелений часник...

5 хв. читання

Секрет довголіття — в кальції

Британські і австралійські учені встановили, що регулярне вживання в дитинстві молока або сиру, які багаті кальцієм, призводить надалі до значно меншого ризику смерті від інсульту, а також до зниження смертності від інших захворювань. Як необхідну для досягнення таких результатів норму дослідники називають 400 міліграм кальцію в день — це склянка молока або 50 грамів сиру. При цьому у міру дорослішання слід поступово переходити на менш жирні продукти, наприклад йогурти. Крім того, батькам рекомендують не забувати про збалансоване харчування дитини і вибирати дієту з низьким вмістом насичених жирів, солі і багату овочами. Є у молока і ще одна чудова властивість. Як з’ясували учені, регулярне вживання цього напою на 15-20% скорочує ризик розвитку ракових захворювань.

Людське тіло випромінює світло

Виявляється, людське тіло теж випромінює світло, тільки воно в тисячі разів слабше за чутливість наших очей. Засікти його можна винятково в темноті і з допомогою чутливих приладів. Світіння пов’язане з біохімічними процесами, що відбуваються в організмі. Японські учені використовували чутливі камери, здатні уловлювати навіть окремі фотони, і подивилися на людське тіло в повній темноті. З`ясувалося, що слабке свічення тіла зростало і падало протягом дня. Мінімум припадає на 10 годину ранку. Учені вважають, що в майбутньому такі камери зможуть по ослабленню світіння діагностувати різні порушення обмінних процесів.

Розлучені частіше хворіють

Розлучені люди страждають на хронічні захворювання частіше за інших. Такі дані були одержані в ході дослідження фахівців з Університету Чікаго. Учені опитали 8652 особи у віці від 51 до 61 року. В ході дослідження було встановлено, що розлучені люди страждають на хронічні захворювання на 20 відсотків частіше, ніж ті, хто ніколи не розлучався або взагалі не перебував у шлюбі. Для тих, які після розлучення уклали другий шлюб, цей показник становив 12 відсотків. Негативний вплив розлучення на здоров’я викликаний стресом, скороченням доходів на людину, а також необхідністю поодинці виховувати дітей.

Цукор загоює рани

Мойсей Муранду з університету Вулвергемптона (Великобританія) одержав грант в 25000 фунтів стерлінгів на дослідження чудових загоюючих властивостей звичайного цукру. Він народився в Зімбабве, і ще його батько використовував гранульований цукор при лікуванні ран і порізів, щоб зменшити біль і прискорити процес загоєння. Мойсей Муранду провів дослідження і виявив, що цукор можна застосовувати в лікуванні ран, виразок на ногах і навіть при ампутаціях. Він допомагає загоїти рану і понизити біль, оскільки хвороботворним бактеріям необхідна вода для розмноження і росту, а цукор вбирає воду, примушуючи бактерії гинути. Мойсей Муранду визначив, що 25% цукровий розчин призводить до загибелі мікроорганізмів.

До чого призводить гучна музика

У ході дослідження з’ясувалося, що близько половини респондентів відчували неприємні симптоми, такі, як дзвін у вухах і втрату гостроти слуху після прослуховування гучної музики, а 32% опитаних вважають свої симптоми тривожними. Близько 75% опитаних вказали, що мають MP3-плеєри, а 24% зізналися, що прослуховують плеєр більш як 15 годин на тиждень. Близько половини заявили, що слухають музику на 75-100% від максимальної гучності. Будучи оточеними зовнішнім шумом, наприклад, в метрополітені або на вулиці з напруженим рухом, 89% респондентів викручують гучність в плейєрах на максимум. «Часткова втрата слуху — явище настільки поширене, що вже стало нормою», — заявив автор дослідження доктор Роланд Ів.

Хлібна скоринка… вбереже від раку

Унікальні лікувальні властивості виявлені у звичайної засмаженої хлібної скоринки. Як встановили учені з індійського університету, в ній містяться активні хімічні речовини, які перешкоджають росту ракових клітин, в першу чергу, в шлунково-кишковому тракті організму. Учені встановили, що поїдання хлібних скоринок на 72% знижує ймовірність появи злоякісних пухлин. Проте поки в світовій науці немає повного розуміння того, яким чином діють антиоксиданти, що містяться в хлібній скоринці. Нинішні дослідження фахівців з індійського університету підтвердили правильність висновків німецьких учених, які ще в 2002 році повідомили про особливі властивості хлібної скоринки в боротьбі з раковими клітинами.

Чим корисний мелений часник

Вперше медики знайшли докази, що свіжий мелений часник володіє більш могутніми позитивними властивостями для серцевого захисту, ніж сушений. Також учені спростовують поширену думку, що користь часнику полягає у високому вмісті в його складі антиоксидантів. Дослідники з Університету Коннектікуту пояснюють силу часнику в основному ефектами сірководню — хімічної речовини, що формується після того, як часник ріжуть або подрібнюють і яка розслабляє кровоносні судини при її вживанні.

Поділитися цією статтею