Основна маса такої їжі – м’ясні та м’ясо-рослинні консерви.
Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, яке підпорядковується Центральному управлінню контролю якості, провели понад сто перевірок та оглянули близько двох тисяч тонн продуктів, – повідомили у Міноборони України.
Серед найпоширеніших порушень:
– невідповідність вимогам Державних стандартів України (ДСТУ) та технічним умовам виробника (ТУ),
– відсутність якісних документів на продукти (якісні посвідчення, декларація виробника),
– порушення маркування або його відсутність,
– протермінована продукція та порушення умов зберігання.
Продукція, що має хоча б одне з цих порушень, згідно із законодавством України вважається небезпечною.
Наразі тривають планові та позапланові перевірки якості продуктів, які вже надійшли до військових частин від постачальників.





